下一個被謀殺的人可能就是你

最近經常有人為了 "Shut down"跟 "Break down"的差別而爭論不休...
但對我而言. Shut down 跟 Breakdown有何不同?
我們花錢買東西, 買到壞掉的東西.
我管它是怎樣壞的, 總之壞了就要賠償.
如果他敷衍了事. .. 我是消費人, 遭到這樣的對待,
絕對不可能忍氣吞聲的.
顧客永遠是對的, 難道這個道理在TNB身上就不管用了?

如果要說差別. Shut down 跟 Break down的差別.
在我來看, Shut down 是謀殺, Break down等同誤殺. 就這麼簡單...
因為他們都殺了不少人...

我隨便舉兩個例子
1. 你爸爸生病在家需要呼吸系統維持生命...這時候突然停電三個小時...
2. 你弟弟駕Motor在馬路上, 忽然停電, 交通燈沒有電...

為什麼我要用 "你"爸爸 "你"弟弟呢?
因為別人的爸爸...是永遠死不完的.
只有當我說 "你"的時候, 你才會了解事情的嚴重性.

不要教我買發電機, 我有沒有買, 是我家的事情...
TNB的責任, 就是要讓我們不需要買發電機.
因為我是每個月付錢的! 我沒有欠你錢
如果馬來西亞家家戶戶都買了發電機, 就代表, 這個國家完蛋了!

以下是我在南洋商報對TNB事件所做出的回應.
希望大家都能捍衛自己的消費人權益.
要不然, 有一天你可能是下一個 "死者"

若被国能起诉短片诽谤
黄明志将反起诉“谋杀”
2010/01/04 6:07:55 PM ●南洋商报

(麻坡4日讯)网络创作人黄明志说,如果国能针对他上载的短片起诉他诽谤,他将反起诉对方“谋杀”,因为停电会导致交通灯失灵而引发死亡车祸。

他指出,国能目前可能告他诽谤,因为警方在本月2日向他录口供后表示将请示上司,再决定是否对他采取适当行动,有关罪名将是诽谤。

不过,他说,国能控告他的成数较低,因为忽视消费人利益的是国能,停电惹民怨,他是代表受影响的人民传达怨言。

停电导致死亡车祸

“目前我尚未物色律师,一旦面对国能诉讼再找律师也不迟,我也将鉴定因为停电导致交通灯操作停顿而引起的死亡意外事件作为证据。”

他说,值得关注的是,全国有多少宗因为停电而导致的死亡车祸,他想知道,如果有关死者是国能公司职员或家属,该公司管理层或员工感受如何?

他说,他于本月2日下午3时到麻坡警察局准备接受查案警官盘问,但是对方迟了20分钟才开始问话,而且语气很重,经过他多次反驳,对方语气才放软。

他说,警方的问题环绕在其行动的目的、短片由谁拍摄、为何要这样做等,前后一个多小时。

“我因为停电,导致录制的文件损坏,而且所有用户都受影响,我前去国能的目的是向该公司传达人民的怨言。”

有关出示中指一事,他说,中指是他手指的其中一部分,没有明文规定不能出示中指。

至于用福建话“问候”国能,他说,他并没有以国语骂国能,反之,是以福建话表达用户的不满,国能怎能说他在骂该公司?

短片上载Youtube

黄明志是于去年10月27日把“Namewee f XXX TNB停电了!”“黄明志大闹国家能源公司”短片文载到Youtube 。

他因为去年10月26日晚其麻坡住家与邻近一带停电,拨打电话投诉不果,而前往麻坡国能办事处了解情况,因不满员工敷衍了事的态度,于是制作上述短片宣泄不满。

他把投诉短片上传Youtube后,引起巨大回响,受到网友支持,也有人指他反应过度激烈,无法苟同其行为。

国能公司过后向警方报案,黄明志会不会因此惹上官司,相信近期将揭晓。

121 comments:

MervynJong.Fotography said...

好!Fcuk TNB! Tiew Nia Bu!

wcheow said...

消费人的确有权利宣泄心中的不满,虽然方式激进了一点,但不应该被告,不然以后谁还敢投诉不法商家?

Gladys said...

支持你!!被告就太誇張了,國能無能還敢告人,要不要臉的- -

Gwen^xiang jun^ said...

namewee well done =)

Anonymous said...

http://www.tanggam.com/v3/index.php?option=com_smf&Itemid=35&topic=3600.0


Malaysia discussion forum...
"malaysia boleh!"

Jayden said...

diao他们...
停电真的会"杀人"的...
加油...
永远支持你~

【番茄ToMaTo】 said...

=.= Omg TNB 真的还够 KXX
警察有火灾有枪案有小偷的时候又那么慢
告人又那么快~
真的是无药可救
Suppot u ~ ^^

Anonymous said...

最讨厌就是打了电话没人接。
不只国能TNB,streamyx 也一样,一直"Break down" 线又慢,尤其是周末。。。打了电话又没人接,要问没得问,打通了他们也办不到什么。

Anonymous said...

you creat a lot of miss understanding...if u tak faham something..learn and ask.. when I see the video..u never nak dengar pihak lain explain..u tau u nak marah, u nak eletrik..I sbg pompuan pun, I leh beza shutdown & Breakdown...If u want to shutdown(tutup dari kita sendiri ) to do something, u know it and u can inform..but if breakdown ( TERtutup atas sebab tertentu dan berlaku bukan di kawalan kita. Helo dalam kes bunuh pun ada bunuh dgn niat dan bunuh tidak segaja. u dh belajar di taiwan lama sangat..
kalau u cool down, u faham dulu TNB nak explain kat u apa itu shutdown dan Breakdown, then u tak kan menjadi mcm ni.I tak tau apa agendah di belakang u, u just like the small boy, creat a lot of problem dan issue..If u need publicity, u can use other way,Tapi bukan burukan nama Melaysia, nama bangsa org lain dan juga individu atau syarikat mana mana..Maybe today if the Malay or India explain to u, U will say, they all hate u, But today I as the CHinese..I like to tell u, u do the wrong and stupic thing.u just like Chinese always say 知道一點點作代表 ... Kalau tak nak lagi keluar masuk balai dan satu hari org semua nak bz pasal u kena tangkap atau u dduduk dalam..better buat kerja u, Rakyat boleh complain,Tapi guna cara yang betul..Jgn jadi mcm "sakai" orang tak sekolah.. MAYBE SEBAB RAMAI KATA SUPPORT U,TAPI FIKIRLAH ORANG GUNAKAN U, ORG YG SUPPORT TU NAK U BAIK ATAU APA? KALAU SATU HARI U BUAT HAL, MASUK DALAM, MEREKA NI NAK TEMAN U DI DALAM? ATAU GANTI U DUDUK DALAM?TAPI I BOLEH BAGITAHU U, FROM YOUR BLOG, use the word DIBUNUH..IS TOTALY WRONG..WRONG BRO..FAHAM BETUL2 DULU PASAL BREAKDOWN DAN SHUTDOWN. KALAU SEMUA BENDA ORANG BOLEH TAU,TAK PAYAH INSURANS.KALAU SEMUA BENDA LEH TAHU DULU..DAH LAMA SEMUA ORG JADI KAYA.. PASAL TRAFIC LIGHT,KALAU TNB SEGAJA TUTUP LAMPU DAN TAK BAGI TAHU, MAYBE SILAP..TAPI INI "BREAKDOWN" CONTOH : KALAU HARI NI I NAIK KERETA U, TIBA2 U kereta u breakdown KEMALANGAN, SAYA BOLEH SAMAN U KATA U BUNUH SAYA DENGAN NIAT?

Anonymous said...

what can do, All still young..just know how to say the bad word..So can u guys come out the solution? help the Gov and TNB, any proposal? no need to talk more like we all know a lot than the gov and TNB, if we all know how to settle the Malaysia's Problem.. pls submit the proposal..don't just be the hero in typing..

kiat said...

交通灯应该备有backup电源。如果由于停电而引起意外,责任不在于TNB, 而是交通部。减少交通意外是交通部责任, TNB的责任是供电。但他们都不能保证意外的发生。所以,用户也必须承担一些责任。但是如果他们的表现非常糟糕,或者如果他们不履行自己的服务协议,那么他们必须承担责任。

河后離村沙 said...

我家也是不會用發電機的!
每個月都有給TNB錢啦~
沒電也不會說聲!啞巴的
我們不想被謀殺~謀殺很慘
加油哦~^^

nameweefans said...

TNB 自己做错事没脸了还要来告人家,这样更好,越来越多人懂TNB的丑事,搞到上法庭更好,看TNB丢不丢脸!不知廉耻!

merekatau said...

Agree with Kiat

Ms Ng said...

adakah makin ramai pun sebab marah dan salah support namewee akan membuatkan dia makin ingat diri dia betul dan ingat dia hebat..sedangkan dia putar balik semua fact.. TNB hanya supply eletrik..
u beli air di kedai minum, tokey kedai bagi plastik yg dh bocor,meyebabkan u rugi tak dpt minum air. u nak salahkan tokey kedai minum? atau kilang plastik?

Anonymous said...

sometimes people call us, we also just can answer only 1 call in one time..when we call people can't pick up the phone, must be reason..So Jgn fitnah(诽谤)the worker in TNB or TM whatever, they also human.. So why we must always say they never done they job..maybe some..but not all..

Anonymous said...

Pemahaman namewee totaly salah.. kalau tgk balik video tu, dia bukan buat aduan..dia sampai2 mcm papa dia punya TNB, masuk je, knp tak ada eletrik..langsung tak nak dgr org explain, bila org explain, dia kata org pangkat kecil..jenis org tgk pangkat,mengalahkan menteri..sebab tu org marah, bila dtg cara tak betul, pas tu nak salahkan org. kalau namewee pergi cara elok, bukan emosi, benda ni perkara kecik je, bila namewee dah malu, tak nak akui silap plak..mulalah kaitkan dgn lampu tranfic lah..kes mati la..knp kes mati dulu tak nak ckp..skrg umah u tak ada eletrik baru u nak bising, selffish, u bukan pertikaikan masalah negara, ni sebab u dh terkena then baru u bising, knp b4 ni masalah ni mmg dh ada..u diam? suka salahkan org, salahkan polis, habis emua Malaysia tak betul,semua org tak betul, dia je betul.org yg kata dia hebat je betul..apalah namewee sedarlah..U do Wrong..as the Chinese..I pun rasa amat malu dgn cara u..kerana u, org lain pun ingat Malaysia ni teruk..sb u post di youtube, kalau bukan kesian dulu papa u merayu dan nangis di TV,serius dh lama u kena buang negara..nak buat bukan tak boleh, Tapi dgn cara yg betul.Jgn lagi cari publicity murahan..org tak kan suka u..Malaysia ni berapa ramai rakyat? berapa org je rasa u buat betul? yg kata u tak betul dan masih diamkan diri? orang baca blog u ni nak gelak tau, u jadikan contoh TNB membuuh? totaly tak betul..Cukuplah namewee..buat lagu je la.. jgn buat kacau. kalau esok family u kena halau, masa tu u nangis pun tak guna dah.. fikir panjang before u nak buat apa2 , u still young, sebab tu u emotional.
TRY TO CHECK..ALL YOUR "SUPPORTED" ONLY THE KID..OR PEOPLE WHO HAVE AGENDAH TO USE U TO MAKE KECOH!

Nikel Khor said...

在等你的好戏对付TNB。

Nikel Khor

玉树临风 said...

拜托,上面那几位自称为华人的“Anonymous”,请问现在是谁在为华人蒙羞?看看你们写出来的东西,英不英,巫不巫的,简直让人质疑现今大马的教育水品。。。若你们还稍微懂一些华文,为何“不敢”以华文留言?而且,你们连你们的名字也吝于留下,只愿在那里隐姓埋名地大放厥词,莫非你们连自己也看不起?

阿宅龙树 said...

有时间告人还不如花多点时间处理一下沙巴一带的长期停电现象...也顺便修一修电源线吧!别的国家都不见得会出现什么“Break Down”或是“Shut Down”...

话说那些自称华人又不讲华语的Anonymous......不知道看到这些人应该要笑还是哭好...(该不会是马来人知道一点点华语就在这里“伪华人”吧?希望不要被我说中好=X)

Ethan Lee said...

致敬佩的namewee,
谢谢你的大胆...有你的大胆就会有民主的曙光...就如你在短片所说的..."一个发达的国家,停电会有很大的损失..."
TNB也是太过嚣张了啦...言论自由被剥落...还被反告诽谤...这还算是道理吗?!公义何在啊?
无论发生什么...我这位注重民主的读者永远会站在你这一边...
恨不得把整间TNB给拆掉...给它彻彻底底地名誉扫地...支持你!!!!

To all the bullshit-ing anonymous who know how to read chinese but dont want leave chinese's comment...please...this world got freedom to speaking and write...do u know what is democracy?!dont talk cock here without thinking about our lovely country's democracy...
actually i know what is your feeling but please be a wise man...if u really un-satisfie with namewee use ur real identity...we wont blame you because u got that guts...dont become a coward using anonymous...u act like a sissy u know...

if u stilll not understand or acting not understand what i said...just GTFO of here!!!!

玉树临风 said...
This comment has been removed by the author.
玉树临风 said...

你们说,TNB只是负责提供电能,停电只是意外,所以下一次你们的楼房倒塌,请不要追究发展商,他们只是负责建造房屋,并不包括安棺费。。。

你们说,电话没人接,事出必有因,可能是人手不够,可能是电话失灵,也有可能是太多人拨电致短路,就是没有可能是人家不想接、不愿接、不敢接。。。

你们说,要投诉可以,态度要诚恳,要先预备好公函,然后按照正常途径把信寄出,再等上一年半载,事情就真的结束了,皆大欢喜。。。

你们说,他们有尝试在解释,只是不成功而已,因为他们来来去去,只是告诉你,那是意外,上头不在。。。

你们说,之前停电的时候你没有投诉,现在你是受害者,更不可以投诉,不然你就是自私、情绪化。。。要像你们一样,很理智地在那里睁一只眼闭一只眼。。。

你们说,事情已经发生了,就不要像小孩子一样吵闹,不然会衍生更多的问题和麻烦,要尽好我们大马公民的责任,静静不要出声,因为“枪打出头鸟”。。。

你们说,要唱歌可以,要知名度可以,就是事实不可上传,家丑不可外扬。。。

你们说,支持明志的人都是小孩子,不然就是不怀好意的人,要像你们这样长人家几岁,在那里诅咒人家被关监牢、被放逐他国,偶尔打打不伦不类的文章,显耀自己是华人,很爱国。。。

你们继续说,我继续听。。。

JAC@JUSTIN said...

事实摆在眼前。停电对大家都照成困扰。
我顶你!加油!

华人为光 said...

You are right , man.When i got SPM the eletric was breakdown or shut down,what ever....so how to do my revision ???If TNB not need to responsible..who else..none ????The shut down of electric was almost common in Malaysia..why not in Los Vegas ..it's kinder strange if we ask this question..is that mean because Malaysia are too poor to upgrade the tecno ??

JAC@JUSTIN said...

Anonymous 你到底是哪一国人,不伦不类的,要不你就用马来文,要不你就用英文,这样参杂在一起,很难看得懂。

我觉得Break down 和 shut down都不是重点。重点是他们的工作态度,你有看到他们很忙在想办法解决停电吗?

答案是 “没有”

如果停电了应该想办法尽快维修 而不是在那里讨论 break down 和 shut down (还有吃香蕉)。

为什么到现在还有很多人不明白呢。。。。

颖~ said...

做错事还在呛声。。
吊到他们够力够力就对了
F**K TNB

萤火虫 said...

Anonynmous... 盲的都知道他们是马来人啦,没错的话,应该是TNB的人,想用华人的名字来煽动大家的心吗, Teruklah awak ni!
我马来文不好,只想说一句 TNB别再“恶人先告状”了,自己没有本事,还敢怪罪于人民的愤怒是错的?
我的侄儿今年两岁,也是因为忽然的停电,忽然看不见东西,又没能及时拉住他,害他撞到了桌角,要是有个万一,国能付得起这个责任吗?担当得起吗?人命关天呐,岂能草率!

-VinCenT- said...

Stop COCKING around those ANONYMOUS...if you're really chinese,why dont you write your REAL chinese name?and why dont you use YOUR MANDARIN to write the paragraph?you guys are REALLY funny...I'm sooooo ""ADMIRE"" u guys.
真的很好笑,真的是华人的话那就写真正的华语嘛,没必要又些华语,又写马来文,又写英文.而且还是不正确的呢...真是令人感到质疑你们是不是真的华人.
还有不只是华人不爽TNB的作风,其他种族也是一样很不喜欢他们的作风.
每年电费都在调涨,可是服务还是那么的烂...一直停电.是你你会生气吗?

jaxloh said...

~永远支持你!!!

William said...

You are brave. I support you. In this country army can sell thier weapons for personal gain. Police murders for politicians. Witness die in MACC office. We need more brave people.

Anonymous said...

Not only TNB, TM also did the same thing to me.I really naik angin until now i dun wan to pay it,they send lawyer letter, i throw into the dustbin. i would like to share the story of mine,I am TM broadband users, my line is always down, when i do my payment in TM point, at the same time, i ask the front desk stuff to find out what wrong to the line,i asked,"currently, my line is always down, can u check for me what is going on?" she checked from her computer, she told me that my line is alright. I ask again,"before, the line is stable and smooth . now, the line is slow and may disconnect in sometimes,my payment is up to date all the month, how come it like this?." She looked like relacted to entertain me, she just asked my house address. I gave to her my address and i heard something surprise from her mouth. There is,"Oh, you live in Taman Dxxx Sxxxxx, there is a rich ppl resident area, rich ppl area is like that, becos many rich ppl use broadband, it caused your line slow.".........!!!! Excuse me, your broadband line down is not your false, it is becos rich ppl, what is the excuse like that.Is she talking shit ? they know many ppl are using broadband in those area, why dun they upgrade their network service, how come she wanna to blame on the "rich ppl" false. Do u think it is logic ?i think she is damn pig.

stiva said...

贊!停電真的很麻煩。。

Ah Pek said...

Anon January 5, 2010 1:07 PM,
ko Cina buta ke ni? Tak kan ko tak pernah buat aduan kat gomen dept, dah lah org yg layan tu pangkat kecik, tak tau apa yg berlaku jadi apa guna cakap kat org cam ni, mesti lah kito nak adu kat org yg tinggi sikit baru ada tindakan.

Janganlah sikit sikit ugut nak halau halau

Anonymous said...

他妈写马来文&英文Anonymous香蕉人。。你们去potong 啦。。下 sui Anonymous 巴了。。我最讨厌那些写长长的,讲到好像自己进番了。。。Pui..tiu nia bu..

志豪 said...

骂的好。。

vincent(子庆) said...

很好的一句话:
只有當我說 "你"的時候, 你才會了解事情的嚴重性.

在一个繁荣的国家,只要有某一些败类的话,国家永远都不能进步的。因为有了败类,所以,败类会在制造根多的败类。

所以呢,不管我们做了什么事情都好,想一想要是你换成那个人,你会怎样呢?

(如今的马打beh八盖了)

支持你!!!世界是还有枉法的。

Anonymous said...

那个路人甲,你会不会看这是华语不落格。骂到那么爽,干嘛不用华语。 你不赞同就不要看啦,干嘛浪费别人的位子给意见。。 华语不落格用话语给意见!!不是的话就收声啦

Anonymous said...

可能因为你才能把‘鸟国家’给‘鸟’醒。。支持你namewee。。

还有停电 = 让罪案增多
停电 = 让车祸增多
停电 = 让金钱损失增多

tnb ccb tnnbaccb

Lim said...

shut down是把某个部分关掉做维修。。。当局知道会发生,所以可以做出通知。。。
break down是意外发生,该部分坏掉而停止运作。。。当局没办法预料。。。

但是为什么欧洲国家没有这种问题呢?
原因是人家有(n-1)criterion
http://www.leonardo-energy.org/n-1-criterion-power-transmission

简单来说:比如你需要1个Transformer来正常的运作的话,你要装2个!就这么简单。。。问题就是花的钱倍增。。。

德国电气工程留学生上

不是玉树临风 said...

玉树临风: betul ke orang u mcm ID u 玉树临风.ha ha,.Kalau u all berani, knp tak taip semua dalam BM,suruh namewee pun taip dalam BM, bagi menteri baca, semua org tau dia tak tahu apa itu shutdown dan breakdown. Biar orang lain pun baca, kenapa takut? kalau betul u all rasa tak puas hati...ramai2 pergi buat report saman TNB, kenapa nak suruh namewee seorg je? u all takut? nak jadi penakut? ha ha sudahlah malas lah, sendiri tak pandai bahasa Melayu, pas tu nak paksa org taip dalam chinese,malas lah cakap dgn orang tak faham, tahu nak marah saja.pas tu suka buat fitnah kata I org TNB la, I melayu la, I tak pandai taip cina la..suka hati lah..yg I tahu, kalau namewee cara tu bagus sgt, pas ni apa tak puas hati, u all buat mcm dia buat, ajar anak anak cucu cucu u all semua ikut cara namewee dan jadilah dia idola ya...nak ckp dgn org pangkat besar??? ha ha 玉树临风..?? 頭风 lah, dalam perkara ini,bukan soal cina melayu atau india..Tapi cara namewee buat SALAH..kenapa dia kena on behalf Chinese? kita tak ada wakil rakyat Cina? sebab ada u all lah, terlalu support namewee, dan dia rasa apa dia buat semua betul! ni soal cina india melayu ke? ni citer cara namewee compain TN tu SALAH! point dia ckp tu ada yg betul, Tapi cara dia salah.terima je lah kalau salah. Tapi suka hati lah, memang suka cari pasal!.. suka hatilah I nak taip BM ke Tamil ke Cina ke.. as long as namewee jgn lagi teruskan..nanti dia masalah..siapa nak tolong? 玉树临风你帮?你生气请你出你的建议,解决 TNB 这个问题,这不是种族问题,是namewee的问题,namewee 的方式激进了一点.我不留下名字,coz I not 玉树临风..哈哈..just joke..anyway..Thx..and hope u guys Always Happy..coz still can online..so u have to thanks to? ha ha TNB lo ;p Don't angry Be Happy :)

Anonymous said...

ha ha u guys got a lot of complain why not,u guys move to Taiwan, maybe in Taiwan don't have all this problem.haha so funny la..

鼻屎 said...

For the previous Anonymous.

I feel so familiar with ur writting...

Like some guy at Parlimen.

On this case, i support Namewee because it really a big issue not just at Muar but Sabah and Sarawak too.

明志,在这个事件里,我支持你,可以有几大闹几大。

Anonymous said...

楼楼上的Anonymous 真是惹人讨厌。。用的马来文是我最讨厌的。。cerita =citer,saja= je ... 你去做猪算了吧。。

Wilber said...

Good la

Anonymous said...

support

Jason夜魔 said...

无论你做什么都会suport你...马来猪藐视华人的生命,华人也不必为马来猪客气...敢敢chiong~~

leon said...

停电真的会制造许多其他问题的,尤其是现今的资讯社会绝大部分的工作都是需要用到电流的;如果突然停电了,这绝对是广大人民的损失!这个我想沙巴人应该是最清楚的了!

在讨论停电的当儿,也顺便分享一下:

黄明志音乐创作集:http://www.leon-shop.com/viewthread.php?tid=253

黄明志短片创作集:http://www.leon-shop.com/viewthread.php?tid=1422

黄明志相关活动集:http://www.leon-shop.com/viewthread.php?tid=1423


最后,强烈呼吁黄明志封锁Anonymous留言!以免忠实读者收到一大堆不知所谓的垃圾邮件,谢谢!

凯 said...

你们说这件事可以闹几大就闹几大,那到时万一namewee被抓去坐牢还是ISA时,你们还会愿意和他在前线和TNB对抗吗?
各位请想一想,你们是多么地幼稚!马来西亚没有TNB的话你们也许连一天都活不了,路上根本就不会有交通灯,更不用说靠SPM要读通宵啦!

namewee:
我是你的粉丝,喜欢你的歌,但不希望你出任何事情,不希望在电视机前又看见你父亲再次向媒体道歉。我是在外国读书的,不希望其他国家会对马来西亚有什么偏见。你发表不满的方式也太over了吧。

Anonymous said...

馬來西亞人真的很善良,可愛,忍功一流 !!
真的, 如果有到國外住過的人都知道, 電力公司這種壟斷的生意一定要受到政府和全民的監督. 不能隨便停電, 那是要受罸的 !!!

今天要更多人站出來支持和維護人民的權益 !!

Peter Lim said...

上面是我寫的,我叫peter Lin

joyce said...

明志,请问你有msn吗?好想跟你交朋友~
我觉得你恨酷~
虽然我是女的~但我不美哦~
哈哈~但如果我遇到你~我还是会跟你拍照~

那个Anonymous!!
u diam diam la!!!kap siao!!
滚边站啦!!吃饱没事做要来这边捣乱是不是?我代表明志的粉丝们对你说:这里不欢迎你!!!要捣乱不要来这边捣乱!!
有本事就像明志这样去捣乱政府!!
政府是什么?只会洗黑钱!钱多过渡没位花,就到处建时钟什么的!!然后真正要他花钱出来修补路之类的就说没钱!!吊拉!什么烂政府!!明志反抗他绝对是对的ok?!

Winson Liem said...

上上上。。。面有一位"Anonymous"很无聊咯!不知道是不是同一只“猪”?我看他是笑了啦!叫大家给Solution哦!还要提交Proposal给TNB or Government!猪脑啊?我们又不是跟"TNB”打工的,做莫要我们给什么solution,是他们要给我们solution 才对嘛!

现在是谁"知道一點點作代表"哦?好像就是他哦!给人家抓到痛脚了咧。。。

loh said...

对,华人(炎黄子孙)一定要学+用+会=华文。
马来人也没错,不可以叫他们猪, 很没有家教!
明志太急动了,EQ 要慢慢训练!
我是一位爱国人, JADI MESTI BELAJAR BAHASA MELAYU! jika tidak, sangat susah cari makan! Tak apa, kami org cina pandai belajar bahasa, kami sangat rajin belajar, jadi saya sangat ingin kerajaan lebih fokus memberi semua org belajar bhs cina kerana sekarang bahasa ini sangat penting untuk ASIA PACIFIC! 
我很开心进到plkn, support this plkn plan FOREVER!!! but too short le~~~
SHORT memory wif KEM cherating~~~

Anonymous said...

志明兄:
你肯定已替不少人出了不少气了。只是你可要多防备那腐败政府爪牙的阴招哪。
如果TNB真的叫你买个发电机,那你问他们是只做后备使用,还是可以无限量时间、无限制时候使用。
假如他们说可以无限量,也可无限制使用,那么就叫他们给你个白纸黑字,到时你再将这消息公布,我想到时肯定有不少,甚至某些地区家家户户住家、商户、甚至工厂也跟着你采用自备发电机产生电能,看他们跳不跳脚!
其实他们是绝对不肯给老百姓自备发电机去电源的,否则他们吃什么?这就是政府的垄断和独占。

Anonymous said...

真不好意思,连你的名字也称呼错了,抱歉!

Anonymous said...

他们要告你诽谤, 但他们何来名誉来让你诽谤呢?

js said...

U can become a hero... :)
U can try to be the one to change things in Malaysia... :)
But sad to say...Malaysia is one big crap hole that can never be changed... It's true...Just look around u and u will know...

Personally, I don really give a flying fuck about Malaysia...I only care for the person around me... They definitely need me more than Malaysia, my so called country... and believe me...your family need u more than the country needs u... All those bulls about 'No country where got home' is just a bunch of crap...

I fully support what u do cuz u do it with your own will and your own judgement...even though some might not agreed to your method...
we all have our own view in things and stuffs...so definitely u will find ppl with different opinions than yours...

By the way...when I mean support...I do mean by fully support...Those who keep on yelling support to u...some maybe are just looking for some thrill...and some might just be looking for some show from u...and u can definitely do more to entertain them...But entertaining them comes with a price...I just hope that when u r stuck in a deep shit that time...hopefully these supporters will really come and help u out... Actions comes stronger with words...

Just remember whatever u r doing today will have an alternate effect on your parents, your siblings... I do not want to see pain comes to your family...and trust me...I have seen it in their face before...when they are worried during the negarakuku incident...it is not a good sight...especially your mum and sis....

This is by far my first and also will be my last comment on your blog...

Do take care... :)

Soon said...

go back and study why muslim never eat "pig" and are u guys sure only MALAY is muslim? How about the muslim in CHINA? they also like what u guys always call that bad word also? We also angry if other people call chinese babi right?
actually the muslim not only can't eat "pig" other animal like snake,frog and others..u guys can study in the internet about the virus in this animal. and I always keep in my mind, ISLAM or MUSLIM not only for MALAY...I study in oversea..then I learn a lot..here the mat salleh also muslim, in CHina Beijing a lot of Chinese Muslim,but that not the main thing, The thing is namewee not support to post all the video regarding the Malaysia issue to internet,just think,namewee u may learn how to control ur EQ. and for others friend.. what reason for us to always like to angry with other people? angry with Malay? is it all malay like that?How About Tun Mahathir? can we accept Other people say, Chinese like the komunis like chin peng? So Please control our EQ.. We can support namewee, but in the right way.. like our friend ask..anyone will with namewee ever if he in ISA or Jail? So use the right way. TNB not 100% wrong, this only the staff in TNB Muar..so what other staff feeling in KL,Pahang,Melacca and others?Now I study in China Beijing U.. if u guy are here, u will say, How good in Malaysia..

Kwang Xi said...

玉树临风: 翻译错误

Anonymous said...

马来人没错,不可以叫他们猪, 很没有家教!

"盜版軟體萬歲!!!!!!" said...

明志! 明志! 明志! 明志!
明志明志明志明志明志明志明志明志明志明志!

你说:
‘’顧客永遠是對的,
難道這個道理在TNB身上就不管用了?‘’

如果,这是原则,这是道理,
那么myFM 请求你说较标准的华语有错吗??

明志! 明志! 明志! 明志!
我可以请求你用你的影响力,来劝下你多数的fans, 请他/她们不要再说/写些很种族性的字眼吗?就如‘马来猪’类似的话,please!
也许你们会说,他们马来人不也常这样说我们吗? 但是, 难道人家强奸,你也要用同个方式来报复吗? 再说, 我可以告诉你们,现在有很多马来人比我们华人还要来得’好人’! 试问我们真的有用真心去和其他种族交谈,交往吗?

还有,不会说华文,写中文,难道就等同身犯滔天罪孽吗? 你们可以不认同匿名者的观点, 可以不认同他们(当然也包括我,ha..) 的看法.. 但! 绝对不该是’欺负’人家用的语言!

问题,不在于马来人,而是国阵里的政党啊,由其是巫统!!

希望,你们能明白, 不是所有马来人都是不好的,很多马来人,是不种族主义的!

民族优越感谁都有,民族尊严谁都要,

所以,
不要再说出类似马来猪之类的话了,
please!!

一个人犯错了,我们怪那人就好,
一个党犯错了,我们气那党就好,
而绝不是对整个民族! 这点,很重要!


明志! 明志! 明志! 明志!
明志明志明志明志明志明志明志明志明志明志!

Karen 龔柯允 的album and
"我要回家"DVD呢,
哪里有得买盗版leh??!

为什么到现在还不告诉我呢?


(是明志叫我们支持盜版的啊!!)


"盜版軟體萬歲!!!!!!"

Stephanie said...

我支持你明志
但是,也许他们说的对。
我也有看影片,也觉得你骂得有点太过火了
Breakdown和Shutdown的却有分别的
在Breakdown的时候,国能真的应付不来啊
可以说是emergency
国能有权告你,是以诽谤的条例来告你的

不过,一年Breakdown那么多次也真的很过分
不自己检讨,还要搞大新闻来告你
很好笑,加油吧明志
你真的很勇敢,是我们华人之光!

我们爱你!

玉树临风 said...

哈哈!真的很可笑!口口声声告诉我们提供有建设性的意见,不过但我们提出,你们有在听吗?我们建议说像外国看齐,你们不爱!我们也告诉你,这是华文部落格,请以华文留言,你们反而说要我们用巫文或英文。。。而且,我不用不代表我的巫文或英文差过你们,看看你们写的,典型字典找得到吗?文法对吗?除了粗口说得很流利,其他的就没有什么价值。。。

大家都说明志的做法很激进,他只不过是竖起了他的中指啊!但人家举起他们的Keris,请问你们在做什么?称赞人家举得好、举得高吗?

不晓得大家一直在说怕遭受法律对付,原来我们政府已经给大家树立了“欺压良民”的印象了吗?这都是你们告诉我的。。。如果你们认为只要不被关进监牢就是光宗耀祖了,就算是把姓换成“马”也无所谓,我也无言以对。。。

还有,我们已经在这里留言支持明志,甚至还有人好像比我们还要懂,还要教导我们应该要如何去支持。。。甚至,我们只是提出来停电的课题,就有人说要我们移民,不觉得可笑还是可悲吗?我们国家教导出来的人民是很听话的。。。

更甚的是,有一个还很直截了当地说我翻译错误,应该要由他来翻译,真够爽快!可是,却不提供论点,真是以“无招胜有招”,我真是服了!

我从来没有称马来人为“猪”,但也请你们不要做出“猪”的行为,只懂得在那里隐姓埋名说一些不三不四的言论,何不公开你们的身份?那与“猪”窝藏在猪栏里有何异?还是你们不敢?如果改姓的名字不敢见人,那照片也无妨?

Anonymous said...

myself aso working as a TM agent~but my house internet aso slow~but other internet aso very slow n limited~like this i play game hw~haiz...one word lar~MALAYSIA INTERNET SUCKS~singapo ppl aso diao me said they hv 100mbps oredy...wat can i do?they drink our water but they internet is a lot better then ours~y like this~even singapo is a lot smaller then us but y all malaysia ppl go singapo oredy?coz they are more better then malaysia~like this hw malaysia is going 2 be a very improved country?juz onli like 2 talk...said wat 2020...i think we 2020 aso cannot beat singapo~1 word...MALAYSIA SUCKS!!!dunno still 1 live here or not~better go Australia~

TSL- C ling said...

其实很多人会责骂明志太过分是担心他会再次被抓。
无论如何明志在很多人的心目中是英雄,因为他敢骂,即使他的手法激进,但这是让政府开始注意人民不满的开始。是好事!
谢谢你 明志!加油!

萤火虫 said...

"盜版軟體萬歲!!!!!!"
其实你说的也不是无道理... 我们好像无意间把种族课题都搬进来了... 我们的过度愤怒,只怕害了明志为我们担当不必要的麻烦。
大家冷静点... 主题是环绕在TNB身上,大家兜回来好吗?:)

Anonymous said...

讲一个真实案例,就是小弟我。
前几个礼拜,TM streamyx 简直慢到XXXX。
还好有个朋友教了小弟一个字眼∶MCMC/SKMM。
所以,小弟就CALL TM。开头就说这是我的最后一个Complaint,接着下来我就会告到去MCMC/SKMM了。投诉完了之后。
跟着下来奇迹就发生了,小弟的internet port本来是1Mbps被调到1.5Mbps去。晚上看TVU的时候又lagging了,再“很大声”投诉。现在,晚上看TVU的时候不再lagging了。

你说,TM是不是很贱呢?

所以,你们有谁要投诉TM的就试试用MCMC这个字吧。
(最好就是上去查查什么是MCMC/SKMM,这样你就会用到挥洒之如了。)

阿宅龙树 said...

过了这么久还是看到那个“伪华人”的Anonymous...

我想说这真的是大马的教育水平吗?
文法不对加上连基本使用自己的种族语言都感到羞愧?是不是太好笑了点?
这里好歹也是写着华语字眼的华语部落格,
来到别人的地盘,尊敬一下别人也做不到吗?
更何况连匿名都懒得想的人,想逞英雄,说一大堆道理,那你的匿名呢?连取个匿名都那么羞愧吗?
既然不想承认自己是猪,就干脆不要做出只有“猪”会做的举动吧?有些像话的马来族我还是会很尊敬他们的...

要匿名?先想好好来吧!不用怕羞的,也不用用Anonymous写一大堆道理,因为Anonymous这样的Nobody是没有人会鸟的。

隐姓埋名?我不打算这么做。
问我我是谁?我只是一个人而已。

我也知道我不应该浪费口水的...咳

PetPedo said...

"一个人犯错了,我们怪那人就好,
一个党犯错了,我们气那党就好,
而绝不是对整个民族! 这点,很重要!"

Firstly, i like to say i will reply with english because i hope Malays can understand as well. I Quote ur msg because i think u talking some point and maybe a lot Malaysian will think the same. So, no offence to u personal ok?

People!!!!!!! Look at this and think ... Dun just read and get piss off, get angry , get forget!!!!!!! Be "selfish" a bit on ur thinking, those negative emo is tiring, SO why want to feel so much HATE to entire Race when U can just only to HATE the one person thats make u angry??? Rethink again!!!!!

PetPedo said...

"上上上。。。面有一位"Anonymous"很无聊咯!不知道是不是同一只“猪”?我看他是笑了啦!叫大家给Solution哦!还要提交 Proposal给TNB or Government!猪脑啊?我们又不是跟"TNB”打工的,做莫要我们给什么solution,是他们要给我们solution 才对嘛!

现在是谁"知道一點點作代表"哦?好像就是他哦!给人家抓到痛脚了咧。。。"

Hey Mr WinSon,
Firstly i wondering u are MALAYSIAN???? If u are not, then keep ur mouth shut and Learn from the progress,Look at ur photo i think u are "shower", Cos u tot u are good looking !!! From your reply, can know u think u are so clever,but normally "shower" only can talk, but thier things never work,(OH again prove that u are a Shower!!!!!) Wat i can said if u got solution or u think u can change this, DO something, AT least Namewee here he stand out and shout, U??? Insult people here with no manner, shame on U. U call Malays "pig", wat about urself??? U tot u are china Dragon??? LOL dun be silly, cos u never involve anything to pride urself wiht ur RACE.I'm Cinese, and i shame on U, because of ur personality, dun even know u been educated???? this all i can said!!!! No offence on U, but just about this comment!!!!!! Think about this, before u put on any comment!!!! Be someone that at least got a bit manner ok??? Cheers

PetPedo said...

凯 said...

你们说这件事可以闹几大就闹几大,那到时万一namewee被抓去坐牢还是ISA时,你们还会愿意和他在前线和TNB对抗吗?
各位请想一想,你们是多么地幼稚!马来西亚没有TNB的话你们也许连一天都活不了,路上根本就不会有交通灯,更不用说靠SPM要读通宵啦!

Totally agree for the first part..!!! People, will U go with him!!! None right??? I mean maybe few, but ask urself if u looking at this??? U will say " It is none of my business" Malaysian Chinese always talking about changing, what u all done?? NOthing but seeing.
But for ur second part????凯 "各位请想一想,你们是多么地幼稚!马来西亚没有TNB的话你们也许连一天都活不了,路上根本就不会有交通灯,更不用说靠SPM要读通宵啦!"
Childish is U !!!! I hope u are someone big shot in Government, cos what i want to say is... Malaysia TNB is monopoly!!!! Control and supervise by government!!! If the country dare to open market!!!! I sure i can find some investor to invest in this Business!!!!! In terns of Business, why malaysia not changing so much in so many years because lack of competition, the staff act like this because we force to have TNB... If we can, we dun want TNB, and if all malaysian stand up together!!!! We all buy own generator!!! I tell u TNB u going to shut down!!! Too bad Malaysian not that united!!! Malaysian if u want to change stand up i sure a lot Malays want the change too...

PetPedo said...

Anonymous said...

讲一个真实案例,就是小弟我。
前几个礼拜,TM streamyx 简直慢到XXXX。
还好有个朋友教了小弟一个字眼∶MCMC/SKMM。
所以,小弟就CALL TM。开头就说这是我的最后一个Complaint,接着下来我就会告到去MCMC/SKMM了。投诉完了之后。
跟着下来奇迹就发生了,小弟的internet port本来是1Mbps被调到1.5Mbps去。晚上看TVU的时候又lagging了,再“很大声”投诉。现在,晚上看TVU的时候不再lagging了。

你说,TM是不是很贱呢?

所以,你们有谁要投诉TM的就试试用MCMC这个字吧。
(最好就是上去查查什么是MCMC/SKMM,这样你就会用到挥洒之如了。)

HOpe this working and the line wont start too busy until people complain about this also!!!! Here i come to tell u wth is MCMC/SKMM.

It is stand for The Malaysian Communications and Multimedia Commission (SKMM), is basicly for any complain about Communication and Multimedia,( which government idea to attract investor for Multimedia Super Corridor) which mean, TM, Maxis, Digi, Celcom, all those communication company are in thier Business, Dun do any complain about TNB, cos is none of thier business OK??? Here is the web site!!!!! http://www.skmm.gov.my/
Check it out!!!!!

萤火虫 said...

各位別為了那些煽動者而受影響... 他們不是站在我們這一囯的,我們沒必要爲了他們而大費唇舌,就讓他們去寫好了,我們照舊進入馬來西亞文明的缺點這個課題,我們要為明志着想...希望別介入種族課題哦...

凯 said...

明志没有崛起这个issue前,不管是break down还是shut down,都没有人站出来说话;明志一挑起这个issue后,大家就好像很大不了那样。

马来西亚已经是那么地腐败不开通了,你们人民(尤其是玉树临风)拜托思想成熟些,不要只会在这里大声说话,有本事就站在国会大厦前大骂那些议员啊!

明志,如果你是那么地为国,想要改变国家,那下一次大选你参加啊!就像现在槟城吉打和其他州府被反对党管理那样,这样才算是英雄嘛!

angelo861111 said...

其实我们太弱了。比如最近街上有很多人被抢手袋,妈妈就会讲“出家最好不要拿手袋,因为很多抢手袋被打穿头”就是因为我们内弱为什么不可以换角度说警察捉完抢手袋贼,我们不需要怕可以继续拿包包出街。。难道我们要逃避他人的错处,来帮他掩饰。。namewee我非常支持你,以为你的勇敢带领我们一直逃避的人一起勇敢面对。。我支持你!!!停电发生故障就是错了,为什么他们要把自己的错推讲别人的错来掩饰。如果没有停电就不会吵,那么现在他们喊打喊杀到底他们知不知道为什么,就是因为停电,为什么会停电就是他们的疏忽,为什么他们疏忽就是他们在makan pisang。如果他们没有makan pisang,就可以避免预防停电的发生,如果预防停电就不会停电,如果不会停电就不会吵。。。。这就是道理。。。。。。。。namewee加油我们挺你

PetPedo said...

"Anonymous said...

Pemahaman namewee totaly salah.. kalau tgk balik video tu, dia bukan buat aduan..dia sampai2 mcm papa dia punya TNB, masuk je, knp tak ada eletrik..langsung tak nak dgr org explain, bila org explain, dia kata org pangkat kecil..jenis org tgk pangkat,mengalahkan menteri..sebab tu org marah, bila dtg cara tak betul, pas tu nak salahkan org. kalau namewee pergi cara elok, bukan emosi, benda ni perkara kecik je, bila namewee dah malu, tak nak akui silap plak..mulalah kaitkan dgn lampu tranfic lah..kes mati la..knp kes mati dulu tak nak ckp..skrg umah u tak ada eletrik baru u nak bising, selffish, u bukan pertikaikan masalah negara, ni sebab u dh terkena then baru u bising, knp b4 ni masalah ni mmg dh ada..u diam? suka salahkan org, salahkan polis, habis emua Malaysia tak betul,semua org tak betul, dia je betul.org yg kata dia hebat je betul..apalah namewee sedarlah..U do Wrong..as the Chinese..I pun rasa amat malu dgn cara u..kerana u, org lain pun ingat Malaysia ni teruk..sb u post di youtube, kalau bukan kesian dulu papa u merayu dan nangis di TV,serius dh lama u kena buang negara..nak buat bukan tak boleh, Tapi dgn cara yg betul.Jgn lagi cari publicity murahan..org tak kan suka u..Malaysia ni berapa ramai rakyat? berapa org je rasa u buat betul? yg kata u tak betul dan masih diamkan diri? orang baca blog u ni nak gelak tau, u jadikan contoh TNB membuuh? totaly tak betul..Cukuplah namewee..buat lagu je la.. jgn buat kacau. kalau esok family u kena halau, masa tu u nangis pun tak guna dah.. fikir panjang before u nak buat apa2 , u still young, sebab tu u emotional.
TRY TO CHECK..ALL YOUR "SUPPORTED" ONLY THE KID..OR PEOPLE WHO HAVE AGENDAH TO USE U TO MAKE KECOH!"

Aku in baru orang Cina, Malaysian , dan aku ni memang bangga sebab aku ni orang Cina Malaysian, Tapi, U hang, janganlah mengakui awak ni Cina Malaysian kalau u bukan, Ataupun u sendiri pun rasa Malu jadikan Melayu yang namewee marahkan, ataupun mungkin andalah yang orang tu mimun kopi masa Namewee pergi buat kecoh??? Betul kan, Andalah Yang tu minum kopi???

Memang cara Namewee adalah tak elok, tetapi, dia bawa satu kejutan kepada rakyat malaysia, Mengapa sampai hari ini, negara kita Masih akan putus bekalan electrik , kadangkala dekat Kaula Lumpur tau???? Memang orang tak sedar atau pun tak nak pergi fikir apa kerosakan yang akan bawa terhadap negara ini,jadi Namewee, dia bawa Message ini bagi orang tahu, memanglah Negara kita tidak patut macem ini, Sebab Negarku adalah negara yang Modern.
Kita Malaysia sepatutnya, stau negara yang hebat, sebab Malaysian Pandai , betul saya cakap ni, Banyak Malayu yang ambil wang negara pergi ke laur negara membuat business and menjadi kaya raya, Boleh aku cakap, banyak yang berjaya dekat negara laur, sebab Malaysia memang PANDAI, tapi,
lepas nampak hang punya comment, aku terkejut, tapi harap lah hanya AWAK, (U), 你, satu orang yang perangai and fikiran macem tu, (memang pun awak satu orang shj)sebab hang punya ni otak kecil, memang lah kemalangan muah terjadi TNB pembunuh kalau lampu traffic tak fungsi sebab bekalan eletik putus. Dia cakap betul, kalau "awak "punya bapa, awak punya isteri, awak punya emak dalam kemalagan itu u akan marah terhadap TNB.
Akhirnya, aku nak cakap, memang orang sokong Namewee kanak kanak tetapi, kanak kanak semua tu anak Malaysia , dan kita akan sokong negara kita jadi negara modern, tapi, hang , awak ni, lebih baik pergi hutan sabah and sarawak retired. Sebab kalau la awak bukan Malaysian yang ingin malaysia Maju tolong lah pergi tepi jangan lah halang kemajukan Malaysia ini!!!!!!!!!!!

PetPedo said...

Lastly, i leave my comment here before i go to shopping, To this one:
"Anonymous said....
what can do, All still young..just know how to say the bad word..So can u guys come out the solution? help the Gov and TNB, any proposal? no need to talk more like we all know a lot than the gov and TNB, if we all know how to settle the Malaysia's Problem.. pls submit the proposal..don't just be the hero in typing.."

I hope u are a big shot in Malaysia!!! If u are, i will do a proposal to U seriously, my e-mail state there, i can work this out but will u dare to take the change, It is costly, it cost Malays benefit, it give chance to open market, it's tiring and make people have to be stronger, Are Malaysian Ready for that ???? I dun think so, At least Most of the Malays Under protect by benefit and not much educated person will not willing to take the risk to change this. Solution u know better than me, but the cost, will Malaysia government willing to take the cost.... Last election BM tot cost too much, but it just begining , but new government??? Thank you very much.I dun think new government can come out anything when people(MALAYSIAN) not willing to take the change.

I study business , and wat i looking for is ultimate goal and vision, Create profit in the Green way as possible cos if the earth gone all entire humanrace gone. Anyway, TNB is a company, is not like the country, I believe MAS can Turnover and become on track as good service and profitable. so do TNB. Just have to manage over again. WIll TNB willing to take the change? Will Management of TNB dare to take the challenge?
TNB is Profitable because it got no competition!!!!! Thanks to the government!!!!!

A-K said...

做得好....全马华人支持你

Anonymous said...

看了很多留言,其中有绅士派,有流氓式,也有很多理性与不理性的评语。阅读心情时高时低,一时热血澎湃,一时摇头叹息。让明志的部落格回归理性与娱乐性吧,别再挑拨种族之间的情绪了!很高兴有那么多马来朋友懂得中文,其中一些也很理智。马来西亚是一个有很多缺点的国家,所以有错就要检讨,让人民监督。明志如果不再用粗口,别那么偏激,大家应该会好过一点,虽然没那么Ummh! 最后希望马来西亚所有有理性又受过教育的马来同胞们站出来,指正国家政策的不公平和政府的腐败,不要默不出声,不要自己也乐于享受当大儿子的特权,自己吃面,其他兄弟只喝汤。公平才会有团结的马来西亚。黄明志也没TNB歌唱了^^

Sometimes we use english and Malay because some pc dun support chinese typing, so dont be so sensitive to non-chinese writing. Feel sorry to Namewee's over-acted TNB video. Please NO more racist comments here. I know there are still a lot of rational Malays out there and we cannot denied some chinese are too radical in their words. We have to agree that Msia is not a perfect country and deserve constructive critics and supervision or suggestion from the RAKYATs. Corruptions need to be stopped; inefficiency of management need to be improved. Some of the hatres between races are indirectly originated and due to the long accumulated injustice and unfair national policy towards different races in Msia. We need to unite as one. How? You know it. The rational and educated generation of new Malays are needed to come forward and voice out your opinion and dissatisfaction to the government against injustice between races, NEP, corruptions and ect. DONT just sit back and silence when it comes to fighting for the injustice for your other brothers form other races. It is not a moral approach to enjoy a luxurious meal (for anak sulung) alone while other brother only eating roti. We will be unite one day when we all share the same nasi lemak rendang ayam. Cheers!

Anonymous said...

The above comment dated January 6, 2010 11:04 PM was posted by Marcus Mok and i'm not a coward, just dont want to expose my blog address.

正义人士 said...

我很想挑战马来猪特权

可是我不敢,我怕

我怕像你一样当上了英雄,惹来麻烦这些华人不但帮不了我最后还把我当上笑话

灭猪救华革命 加我msn:pingts@msn.com

belindaangle said...

消费者对于停电的投诉有绝对的权利,而不是采取不闻不问的态度。而TNB的责任就是满足消费者对电供的需求,而不是随便告人诽旁,来推卸责任,若要向人民收取电费,却又管理不当,又不让人投诉还要告人,这是什么歪理呀。

PetPedo said...

正义人士 said...

我很想挑战马来猪特权

可是我不敢,我怕

我怕像你一样当上了英雄,惹来麻烦这些华人不但帮不了我最后还把我当上笑话

灭猪救华革命 加我msn:pingts@msn.com
January 6, 2010 11:39 PM

Shame on U as a Malaysian, because to change the place we have to be united but not offence to each others. Shame on U as a Chinese, U think wat make u so special and ellegent so that u can call others Race Pig????? Shame on U as a Humanrace, u dun even know simple manner and a mutual respect between human to human , what on the earth u believe u are doing revolution to change Malaysia better place, u sound more like NAZI for me...
One thing u are right, u are a joke.... a predectict joke that u cant make ur life better then start to put blame on others!!!!!!

Keldy.K said...

good啦,明志~
是华人的话就不要在骂来骂去的。
我们在Malaysia受到的待遇已经很差啦~~
在自相残杀,不是只让自己华人陷入困境吗??
明志,我支持你哦~~
但是你也不要出事哦~~
你出事的话就没人提我们华人说话了~~

Anonymous said...

YOU ARE SPECIAL. Look at him...after many years...

(檳城)一名涉嫌兩度下毒手向人潑鏹水,導致他人殘廢的嫌犯,雖然落入警網,並被受害者到警局認人時確認,可是接近3個月仍未見嫌犯被提控上庭,引起受害者不滿。

這名受害者,50歲的德士司機翁春池今日(週三,1月6日)在柑仔園區州議員佳日星律師的陪同下,要求警方加快提控嫌犯的程序,以便還他一個公道。
翁春池於1997年7月18日與一名友人因為錢財問題發生糾葛,在新山遭人下毒手潑鏹水,導致他慘遭毀容,右眼失明,頭部、右胸部和右上臂大部份皮膚灼傷。

當時他在新山任修理電單車的技工,事發後失業,妻子離他而去。他於2001年向佳日星求助。

孰知對方並不罷休,即使他已回老家檳城工作,當一名德士司機,對方還是於2002年7月19日到檳城,佯裝德士乘客,向他第二次潑鏹水。

這一次,他的左手和左胸部嚴重受傷,左手致今伸不直。痊癒之後,白天身體發癢,只能晚上駕德士。

去年到警局認人

他說,前後兩次向他潑鏹水的都是同一人,首次他向新山警方報案,第二次在檳城報案。去年10月8日,警方叫他到檳城日落洞警察局認人,他確認了對方。

可是,對方雖然落入警網,至今未見警方把人提控上庭。心急的他每一次詢問警方,得到的答案都是再等多一些時候。

首次報案逾12年

佳日星說,他會親自致函檳州總警長和柔佛總警長,要求加快法律程序,因為有關案件首次在柔佛的報案已超過12年,第二次在檳城的報案也接近8年。

ZiJien said...

namewee i support u, coz u r daring to speak up, but mayb during that time u r too angry & done some unnecessary action to put u like no educated.sorry to say that hehe.

Like TNB, Telekom and so on, they have internet connection, & somtime still need lots of time to check here, to check there. Why?why?

TNB should have a backup system for emergency breakout of shutdown to all the area,bcoz TNB are making a lots of money, they can effort to install the backup system. remember few year ago that's a breakout for few day in KL. How much RM losing on that time to country, to those shops owner, supermarket, mall????

And what's the impression to foreigner, inverstor, tourist??? malaysia still having a bad & poor syatem. Like some said their country don't have this kind of problem.

IS it that call MALAYSIA BOLEH? everything BOLEH?? or nevermind TIM TIM TIM (this is Malaysia)

In our country, our government office, that's a lot of system need to improve & upgrade their system, now is IT world,computer world, everything is online, here i don't know what is MSC, cyberjaya for? can anyone tell me please, thnx so much

I hope after this case, they will improve, to upgrade their system A.S.A.P to reaching WAWASAN 2020.

THANK YOU. MAY GOD BLESS YOU ALL

正义人士 said...

To: PetPedo

我尊重你,但我不接受你的评论

我也尊重马来西亚个个族群,但无法接受独一族群享有特权,不公平的环境导致人才外流

1963年华裔早就输了,马来猪早就有了全权计划,自造暴乱逼使新加坡推迟马来西亚,马来猪马上推行生育计划,好啦!华人永远都当不上首相了

不止这样马来猪还想搞宏愿小学你知道它们的目的吗?http://www.djz.edu.my/hjdaobao/hj.php?id=148&period=45

我很荣幸我受过华文教育

但我也很遗憾我无法改变这国家

ZiJien said...

here i would to say please respect each other no matter what races, what religion they are. we are Malaysian. please. thank you. What we call them, and the feedback from them is the same, so please

Here. I hope those company, department are serving to public facilities, please improve, upgrade, change to a better system, more advance, more better services. (especially those monopoly company, customer are paying RM.RM.RM for the services, and not using for free. If that's free wee all will keep quite, no complaint.

Sometime, behavior, attitude for those staff from this kind of sector or whatever, we can't blamed them so much, is all from the management, is the policy of company, they have problem to teach them how to give a better services to customer, they don't really trained them in a proper way, don't supervise them, when they serve customer.

Sometime, they do not care also customer made a complaint (because they are monopoly company, if you don't like, don't use lah hahahaha), and important things is most of the Malaysian don't like complaint, they will feel so trouble, wasting time. am i right? so they will felt they got not problem in their service.

Sometime the suggestion box only using for throwing rubbish hahahaha.

Some people also don't understand the problem, because they never face it before. (got it, that time only feel it) (only paint, when the knife is cutting on you) hahahaha.

We are Malaysian, we all have responsible to made or improve to our country growing better, more advance, more better services. Give comment, idea, opinion. But must be in correct & polite way.

Thank You All.
Malaysia is the paradise, most best, most harmony country in the world

PetPedo said...

正义人士 said...

To: PetPedo

我尊重你,但我不接受你的评论

我也尊重马来西亚个个族群,但无法接受独一族群享有特权,不公平的环境导致人才外流

1963年华裔早就输了,马来猪早就有了全权计划,自造暴乱逼使新加坡推迟马来西亚,马来猪马上推行生育计划,好啦!华人永远都当不上首相了

不止这样马来猪还想搞宏愿小学你知道它们的目的吗?http://www.djz.edu.my/hjdaobao/hj.php?id=148&period=45

我很荣幸我受过华文教育

但我也很遗憾我无法改变这国家

January 7, 2010 2:23 AM

Firstly, thank you for your respect on my comment. But, i shame on U is because u start insult other Race, from ur comment is obviously show that u are someone educated.Unfortunely u choose the unmanner way to start ur comment.Can you please at least put down ur tot of all those Race as a same kind of person.And most importantly stop insulting cos you got nothing so pround of. Just a simple question for u, U are a chinese right??? U think CHINA, ur pride of land will take u as asylum when u go there and said u dun want to live in Malaysia??? Or either will u willing to live in China??? (if u ever having holiday in China, i believe u know how Chinese there try to cheat and bully u)
As i said, Malaysia is a good country , it still have a very large potential to be develop(because since it independent , it have not much develop from then, i mean in core, the management way) , everyone know about the unfairness in Malaysia, but from last election , u can see, even a lot of Malays they feel pressure from globlasation, they willing to make the change.Everyone persuit for better life and better living standard. But, because fo those benefit making a lot of them are haven willing to take the risk, uncertain factor make protected malays fail to accept the development and fail to accept the changing environment.

Since before independent, Malays already prepare for their benefit, but clearly i can said those benefit will not longer sufficient for this country to compete in the world rapid changing environment. Unless u said u wanna lock up ur door again like Communist and feed urself up.

Here for the Malays looking of this, try to think about it, will u willing to give up all ur entertainment, i mean TV program, i mean astro, i mean internet without so much filter,i mean no facebook, no tweeter, no even watever malayforum and myspace to lock up the door ??? Have u guys ever been to those strictly Muslin country? People there got no freedom like u having in Malaysia now. Or do u want to back to life like 'orang kampung' and dying peacefully in ur farm??? If u answer is yes, then why not u all give all the authorithy and power to other race and go to live in Sabah or Sarawak where by there got many reserve forest, and government make sure u are safe and peace. And TNB case will never happen and i will not typing here either. But i sure a lot of u saying NO, then why still scare of change???

bill said...

this one so nice :
"TNB的責任, 就是要讓我們不需要買發電機."

indeed you are so brave... jiayou!

said...

明志!不管怎样都支持你啦
你讲的以我个人立场来看
本来就很有道理
所以没有不支持你的理由

国能对没有上网会死的人来说
也是很大的一个问题
比如说。。
你在线上游戏里面打着boss还是
与同学讨论明天要交的报告
突然maji国能停电
那样就很够力gao lat了。。|||

总之
支持你到底!

The Crunch Time Blogger said...

Monopoly comes with greater responsibility.

http://thecrunchtime.blogspot.com/

sabahan said...

Should come 2 sabah....here we are facing breakdown every week.....we rated no 1 in electricity breakdown in the whole malaysia.
I sit my final exam, without electricity in exam hall full with 100++ students....

book worm said...

TNB 真是吃飽飯沒事做...~.~ 自己做錯了.....還不懂...黃明志..我挺你的 @@

weizai said...

support 你~!!!

Anonymous said...

say hello to anonymous! do you know that at 2006 years to 2007 also 2008 years, there are how many times breakdown and shutdown?.. and does a big company like TNB will deal with accidentally breakdown over 30++ times in one years, if you really dun know the situation ,then please go and make further investigation!

Anonymous said...

黄兄大概在台湾生活得太久忘记了大马还是发展中国家。因为发达国家停电,网络断线类似小事情是不会发生的。在下在日本和新加坡生活了个5年和2年没有试过停电类似这种小事情。2020先进国我看听下爽下就可以了呵呵。

Frank C said...

TNB eat shit.

said...

TNB drink shit.

cool365 said...

ya lo ,

cool365 said...

well done , cool

Anonymous said...

評論:陳寶卿‧黃明志又出名了
評論 黃明志創作惹爭議 2008-11-25 20:09
麻坡網絡創作歌手黃明志又成為社會焦點了。

有人說:搞藝術創作要成名,須先要標新立異,成為社會新聞焦點。確實,成了社會新聞焦點,通過媒體大肆報導,街頭巷尾人人議論,家喻戶曉,不出名都很難。

追名立志,雖是人之常情,但若是借嘩眾取寵的捷徑揚名,無異於古人之“下士竊名”,其心可議。

黃明志以他的“爆發力”,在粗俗低級的《丘老師ABC時間》短片創作中,將母校麻坡中化中學的招牌和尊嚴“摔得支離破碎”,也連帶將“獨中”席捲下水。

夾著獨中生,留台生的身份,黃明志拍《丘》片的動機和用意是甚麼?

他在部落格中為《丘》片辯白說:“一個健康的教育制度,必須有連貫性,從小學、中學到大學。”

他質疑:“獨中招生的時候,鼓勵大家學習華語,以華語市場和中華五千年文化為號召,但獨中畢業後要去哪家國內的華文大學深造?除了台灣中國,就只有到國內學院就讀,否則就不用升學。”

道理說得很堂皇,言與行卻十分矛盾。

黃明志本身從小學、中學到大學(留台)都受連貫性的華教健康教育,理應有華校生飲水思源、知恩圖報的精神,卻為何將培育他多年的母校的校譽,儘情詆毀?

獨中招生鼓勵學習華語有何錯?全國60所獨中的畢業生,多年來除了到中台和國內學院就讀,還有到澳洲、新加坡、印度、韓日、歐美等國家深造,並取得優異成績,在各行各業出人頭地的;黃明志以個人的不得志,英文水平差,歸咎於獨中生受到限制的環境,越發顯得個人目光如豆。

每個人有藝術創作的自由,所謂的藝術創作者也有自由通過另類、出位方式,吸引社會對他的作品的注意,或迫使別人知道他的存在。

但是,教育問題,尤其是華教問題,卻不可以通過類似《丘》片這類低級、粗俗和色情的方式來反映。

說甚麼“我的立場是站在獨中這邊”,黃明志身為獨中生和留台生,若只能通過拍攝淫穢《丘》短片的動作,來“抗議”英文程度落後,這對獨中及獨中畢業生,是一大諷刺和羞辱。

創意可以天馬行空,但是,藝術和色情僅僅是一線之差,短片中儘是粗言穢語和不雅動作,如何能讓人相信,這不是低級色情影片?

《我愛我的國家》短片去年在社會上掀起巨浪,儘管有些鏡頭具有爭議性,但因為說出了族群壓抑心中數十年的話,尚能受到認同,受到族群的支持。

當時,很多人說黃明志是“麻坡之子”“麻坡人的驕傲”。

現在的黃明志,把麻坡華社白手興建起來的中化獨中,當成限制級成人電影的佈景,當成醜化教育的活招牌,還能是“麻坡人的驕傲”嗎?

星洲日報/情在人間‧作者:陳寶卿‧2008.11.25
http://www.sinchew-i.com/sciWWW/node/58740?tid=231

Anonymous said...

評論:陳寶卿‧黃明志又出名了
評論 黃明志創作惹爭議 2008-11-25 20:09
麻坡網絡創作歌手黃明志又成為社會焦點了。

有人說:搞藝術創作要成名,須先要標新立異,成為社會新聞焦點。確實,成了社會新聞焦點,通過媒體大肆報導,街頭巷尾人人議論,家喻戶曉,不出名都很難。

追名立志,雖是人之常情,但若是借嘩眾取寵的捷徑揚名,無異於古人之“下士竊名”,其心可議。

黃明志以他的“爆發力”,在粗俗低級的《丘老師ABC時間》短片創作中,將母校麻坡中化中學的招牌和尊嚴“摔得支離破碎”,也連帶將“獨中”席捲下水。

夾著獨中生,留台生的身份,黃明志拍《丘》片的動機和用意是甚麼?

他在部落格中為《丘》片辯白說:“一個健康的教育制度,必須有連貫性,從小學、中學到大學。”

他質疑:“獨中招生的時候,鼓勵大家學習華語,以華語市場和中華五千年文化為號召,但獨中畢業後要去哪家國內的華文大學深造?除了台灣中國,就只有到國內學院就讀,否則就不用升學。”

道理說得很堂皇,言與行卻十分矛盾。

黃明志本身從小學、中學到大學(留台)都受連貫性的華教健康教育,理應有華校生飲水思源、知恩圖報的精神,卻為何將培育他多年的母校的校譽,儘情詆毀?

獨中招生鼓勵學習華語有何錯?全國60所獨中的畢業生,多年來除了到中台和國內學院就讀,還有到澳洲、新加坡、印度、韓日、歐美等國家深造,並取得優異成績,在各行各業出人頭地的;黃明志以個人的不得志,英文水平差,歸咎於獨中生受到限制的環境,越發顯得個人目光如豆。

每個人有藝術創作的自由,所謂的藝術創作者也有自由通過另類、出位方式,吸引社會對他的作品的注意,或迫使別人知道他的存在。

但是,教育問題,尤其是華教問題,卻不可以通過類似《丘》片這類低級、粗俗和色情的方式來反映。

說甚麼“我的立場是站在獨中這邊”,黃明志身為獨中生和留台生,若只能通過拍攝淫穢《丘》短片的動作,來“抗議”英文程度落後,這對獨中及獨中畢業生,是一大諷刺和羞辱。

創意可以天馬行空,但是,藝術和色情僅僅是一線之差,短片中儘是粗言穢語和不雅動作,如何能讓人相信,這不是低級色情影片?

《我愛我的國家》短片去年在社會上掀起巨浪,儘管有些鏡頭具有爭議性,但因為說出了族群壓抑心中數十年的話,尚能受到認同,受到族群的支持。

當時,很多人說黃明志是“麻坡之子”“麻坡人的驕傲”。

現在的黃明志,把麻坡華社白手興建起來的中化獨中,當成限制級成人電影的佈景,當成醜化教育的活招牌,還能是“麻坡人的驕傲”嗎?

星洲日報/情在人間‧作者:陳寶卿‧2008.11.25
http://www.sinchew-i.com/sciWWW/node/58740?tid=231

Anonymous said...

評論:陳寶卿‧黃明志又出名了
評論 黃明志創作惹爭議 2008-11-25 20:09
麻坡網絡創作歌手黃明志又成為社會焦點了。

有人說:搞藝術創作要成名,須先要標新立異,成為社會新聞焦點。確實,成了社會新聞焦點,通過媒體大肆報導,街頭巷尾人人議論,家喻戶曉,不出名都很難。

追名立志,雖是人之常情,但若是借嘩眾取寵的捷徑揚名,無異於古人之“下士竊名”,其心可議。

黃明志以他的“爆發力”,在粗俗低級的《丘老師ABC時間》短片創作中,將母校麻坡中化中學的招牌和尊嚴“摔得支離破碎”,也連帶將“獨中”席捲下水。

夾著獨中生,留台生的身份,黃明志拍《丘》片的動機和用意是甚麼?

他在部落格中為《丘》片辯白說:“一個健康的教育制度,必須有連貫性,從小學、中學到大學。”

他質疑:“獨中招生的時候,鼓勵大家學習華語,以華語市場和中華五千年文化為號召,但獨中畢業後要去哪家國內的華文大學深造?除了台灣中國,就只有到國內學院就讀,否則就不用升學。”

道理說得很堂皇,言與行卻十分矛盾。

黃明志本身從小學、中學到大學(留台)都受連貫性的華教健康教育,理應有華校生飲水思源、知恩圖報的精神,卻為何將培育他多年的母校的校譽,儘情詆毀?

獨中招生鼓勵學習華語有何錯?全國60所獨中的畢業生,多年來除了到中台和國內學院就讀,還有到澳洲、新加坡、印度、韓日、歐美等國家深造,並取得優異成績,在各行各業出人頭地的;黃明志以個人的不得志,英文水平差,歸咎於獨中生受到限制的環境,越發顯得個人目光如豆。

每個人有藝術創作的自由,所謂的藝術創作者也有自由通過另類、出位方式,吸引社會對他的作品的注意,或迫使別人知道他的存在。

但是,教育問題,尤其是華教問題,卻不可以通過類似《丘》片這類低級、粗俗和色情的方式來反映。

說甚麼“我的立場是站在獨中這邊”,黃明志身為獨中生和留台生,若只能通過拍攝淫穢《丘》短片的動作,來“抗議”英文程度落後,這對獨中及獨中畢業生,是一大諷刺和羞辱。

創意可以天馬行空,但是,藝術和色情僅僅是一線之差,短片中儘是粗言穢語和不雅動作,如何能讓人相信,這不是低級色情影片?

《我愛我的國家》短片去年在社會上掀起巨浪,儘管有些鏡頭具有爭議性,但因為說出了族群壓抑心中數十年的話,尚能受到認同,受到族群的支持。

當時,很多人說黃明志是“麻坡之子”“麻坡人的驕傲”。

現在的黃明志,把麻坡華社白手興建起來的中化獨中,當成限制級成人電影的佈景,當成醜化教育的活招牌,還能是“麻坡人的驕傲”嗎?

星洲日報/情在人間‧作者:陳寶卿‧2008.11.25
http://www.sinchew-i.com/sciWWW/node/58740?tid=231

Anonymous said...

我真的很杜懒楼上的那条讲rojak语言的那条水,讲讲下又加马来语下去,真鸟,他说namewee不听TNB的人讲,可是好像是他们错先咯,问他为什么没有电,他却逃避责任,难到这又很好吗,促请上面那条水不要死命在喷口水,讲废话。

HuiPing said...

这样,那你没事啦?? 你有post new blog mean 你没事啦??

恭喜你啦。。我就说嘛。。 ^^

停电很恐怖的。。我有在马六甲遇过,那时突然停,den 需要发电机来暂时代替。。 很可惜,我没想到拍那时的场景。。wasted sia..lol..很难忘。。

吐宅籽 said...

有沒有一篇文章comment到最後是不吵架的咧?= =粉絲你和他說再多他還是支持的啦~愛駡的你和他吵再多~他還是再罵的咯~ 總而言之~ namewee 的部落格是不可能有安寧的一天啦~((以上皆廢話xDD

Anonymous said...

shut down ?
not the trend la, "bomb down" baru is the trend lor ! :)

Anonymous said...

海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!
海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!海南癫!

Anonymous said...

You are so fucking shit man!!

Anonymous said...

Fuck tnb, fuck malay, fuck bn, fuck all of them!!

Anonymous said...

http://www.scribd.com/doc/26377955/TNB%E9%A3%8E%E6%B3%A2?secret_password=2chelpsd9dt14ibrp2p7

Honey Yogi said...

我想大家可以试一试去外面随便问100位三唔识七的人问一问一个 问题而已。请问你们满意我们国家政府人员的服务态度吗?如果有超过50巴仙说好的话,我跟你姓!!!我想大家都知道答案了吧。。 。唔洗我讲都知喇.......支持你的敢言敢语哦Namewe e大哥,你为了我们这些市民们出口了。。。。Support u!!!

I think we may go outside, feel free to ask the crowd & ask a simple question only... "Do you satisfied with the service of our country government officials' attitude??? if its more than 50% say YES good service, i'll follow ur surname!!! I think all of us edi known the answer!!! Namewee, thanks for voice out!!!

Emily Thay said...

哇,好多支持者哦。。。哈,还真的有人匿名匿到睾丸不见^^ 我虽然没有睾丸,但我支持你!

Anonymous said...

很奇怪是tnb可以让人进去拍的吗???
是偷拍的还是光明正大的拍的???

Khairul said...

你好,你好吗?

Anonymous said...

星洲日报
我做事從不後悔‧黃明志不道歉
不刪網友抨擊言論
黃明志指出,他有一個原則,即使有網友在網絡上留言,強烈抨擊他­的作品或人身攻擊,他都不會將之刪除。
他說,他要尊重每個人的發言權力,即使是人身攻擊也得尊重,畢竟­每個人心裡都有一個裁判。
nameweepapa说,
无耻黄明志封锁了我的发言权力,就证明她说一套做一套。现在她就­专门挑软的来欺负,到母校拍三级片又到tnb jibai lanjiao泼妇骂街扮英熊但却到bukit aman 扮软脚虾,你看无耻明志水枪支持者们心中的英熊到底是怎么一回事­?










星洲日报
我做事從不後悔‧黃明志不道歉
不刪網友抨擊言論
黃明志指出,他有一個原則,即使有網友在網絡上留言,強烈抨擊他­的作品或人身攻擊,他都不會將之刪除。
他說,他要尊重每個人的發言權力,即使是人身攻擊也得尊重,畢竟­每個人心裡都有一個裁判。
nameweepapa说,
无耻黄明志封锁了我的发言权力,就证明她说一套做一套。现在她就­专门挑软的来欺负,到母校拍三级片又到tnb jibai lanjiao泼妇骂街扮英熊但却到bukit aman 扮软脚虾,你看无耻明志水枪支持者们心中的英熊到底是怎么一回事­?

Anonymous said...

fuck you all la

FlzxKso said...

TNB fucker..faggot..sohai all ..

Anonymous said...

亲爱的namewee:
你唱的是心声
你做的是革命
话说我们"亲爱的土猪"目前已经无聊到连玩game也骂我们cina babi balik china
也不想想babi是谁
o0o