Apologize Announcement & Metro News

KENYATAAN MEMINTA MAAF OLEH WONG MENG CHEE ATAU NAMEWEE

Saya, Wee Meng Chee atau juga dikenali sebagai “Namewee” telah mendapat tahu daripada berbagai pihak bahawa lagu Negaraku yang saya gubal dan dinyanyikan di dalam rentak rap di laman Youtube telah mencetsukan kontroversi.

2. Ekoran daripada kontroversi yang timbul ini, maka saya ingin memberi penjelasan dan memohon maaf secara terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang merasa terhina dan tersinggung akibat daripada perbuatan saya yang terlanjur ini.

3. Saya ingin menegaskan dan menafikan sekeras-kerasnya laporan sesetengah media yang mendakwa bahawa tujuan saya mengubal lagu Negaraku ini adalah untuk sengaja mengaibkan negara dan mempersendakan agama Islam. Sebagai rakyat Malaysia, saya memahami sensitiviti setiap bangsa dan agama di dalam negara ini. Oleh itu, saya tidak berniat sama sekali untuk mencela nama baik negara serta menghina agama mana-mana jua bangsa yang ada di negara Malaysia. Saya juga tidak mempunyai motif untuk meniupkan sentiment anti Kerajaan dan membakar api perkauman melalui gubahan lirik lagu Negaraku tersebut. Sama seperti rakyat negara Malasyia yang lain, saya berikrar untuk taat setia kepada raja dan negara ini seperti kata pepatah di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung”. Di bumi Malaysialah saya membesar dan mendapat peluang yang secukupnya bagi menimba ilmu pengetahuan dan diberi kebebasan sepenuhnya untuk memperkembangkan bakat seni saya. Oleh itu, saya rasa bangga menjadi rakyat Malaysia dan taat setia saya kepada Negara tidak pernah luntur meskipun pada ketika ini saya sedang mengikuti pengajian di Taiwan. Adalah menjadi harapan saya untuk pulang berbakti kepada tanah air selepas menamatkan pengajian kelak.

4. Kontroversi ini telah memberikan pengajaran yang amat berharga kepada saya di dalam soal semangat nasionalisme dan hubungan antara etnik. Demi menamatkan kontroversi ini, saya telah mengeluarkan MTV ini dari blog saya dan saya ingin merayu kepada blogger yang lain supaya berhenti mengedarkan MTV Negaraku ciptaan saya di dalam laman internet. Saya juga ingin menyeru kepada semua pihak supaya berhenti memberikan komen yang berbau perkauman di dalam laman blog berkenaan dengan isu ini.

5. Akhir kata, saya dengan ini secara jujur dan ikhlas hati menyusun sepuluh jari memohon di atas keterlanjuran saya.


Metro News

Saya menyesal
Oleh Kamarulzaman Pid dan Ahmad Fitri Che
Musaam@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: “Saya mohon kerajaan dan rakyat Malaysia, terutama orang Melayu maafkan saya dan berharap mereka tidak lagi memarahi saya kerana saya memang menyesal dan tidak berniat menghina lagu Negaraku atau menyentuh sensitiviti masyarakat Islam di negara ini,” kata Wee Meng Chee atau ‘Namewee’, 24.

Permohonan maaf secara terbuka itu dibuat pelajar Malaysia terbabit ketika dihubungi di Taiwan, semalam.

Sebelum ini, negara gempar apabila Harian Metro mendedahkan perbuatan pelajar terbabit menghasilkan klip video berjudul ‘Negarakuku’ yang menghina lagu Negaraku dan menyentuh sensitiviti masyarakat Islam di negara ini.

Meng Chee berkata, hatinya tergerak untuk memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia apabila menyedari kesilapannya selepas mengadakan perbincangan dengan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, menerusi telefon, pagi semalam.


Dia turut berterima kasih kepada Dr Chua dan bapanya, Wee Ann Hee, kerana berusaha membantu menyelesaikan masalah itu selain menyedarkan kesilapannya menimbulkan kemarahan pelbagai pihak di negara ini, termasuk menteri, ahli politik dan orang ramai.


“Saya harap rakyat Malaysia dapat menerima saya dan tidak menghukum saya kerana saya sayangkan Malaysia dan mahu pulang ke tanah air untuk memberikan sumbangan kepada negara.


“Saya mempunyai ramai kawan berbangsa Melayu di kampung saya di Muar.Saya harap mereka memaafkan dan memahami situasi saya kerana saya menganggap mereka sebagai kawan rapat. Sudah tentu saya tidak mahu mereka membenci saya.

“Walaupun niat asal saya hanya mahu menghasilkan lagu, saya sedar lagu itu menyebabkan kemarahan dan menyinggung perasaan rakyat Malaysia.

“Saya sedar kesilapan dan tidak akan mengulanginya kerana saya tak berniat melukakan hati sesiapa. Maafkan saya,” katanya.

Meng Chee berkata, mulai sekarang dia akan lebih berhati-hati supaya tidak melakukan perbuatan melanggar undang-undang atau menyentuh sensitiviti masyarakat di negara ini kerana selama ini dia tidak sedar kesan perbuatannya kepada masyarakat sekeliling.

Sementara itu di PUTRAJAYA, Dr Chua yang juga Naib Presiden MCA berkata pelajar Universiti Ming Chuan, Taiwan itu memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia berikutan perbuatannya.Permohonan maaf itu disampaikan menerusi Dr Chua pada sidang media khas di pejabat Menteri Kesihatan itu di sini, semalam, selepas perbincangan menerusi telefon dengan Meng Chee dan pertemuan dengan bapanya, Wee Ann Hee, selama hampir sejam.

Hadir sama, Ketua MCA bahagian Muar, Senator Tay Puay Chuan, dan beberapa pemimpin MCA Johor.

Dalam kenyataannya kepada Harian Metro seperti disiarkan pada 11 Ogos lalu, Meng Chee atau ‘Namewee’, sebelum ini enggan meminta maaf kerana menurutnya, dia hanya akan meminta maaf jika undang-undang boleh membuktikan sama ada perbuatannya itu salah atau tidak.

Dia yang mendakwa berfikiran bebas (free thinker), juga tidak menyesal dengan perbuatannya itu kerana lirik dihasilkannya berdasarkan pengalamannya ketika membesar di Muar dan baginya, lirik yang menyentuh mengenai azan tidak berniat menyentuh sensitiviti umat Islam negara ini.

Bapanya, Ann Hee, 47, pula berkata sejak laporan mengenai perbuatan anaknya itu disiarkan Harian Metro pada 7 Ogos lalu, dia begitu sedih dan terkejut kerana secara tiba-tiba menjadi tumpuan media dan orang ramai terutama di kampung halamannya.

“Saya dan anak tidak sangka perkara ini begitu serius,” katanya.

Dia berharap isu itu dapat ditamatkan segera kerana mahu anaknya dapat terus mengikuti pengajiannya tanpa sebarang gangguan.

Sementara itu, Dr Chua berkata, Meng Wee seorang pemuda yang ‘lemah’ dan memang tidak mempunyai niat mempersendakan lagu ‘Negaraku’, menghina negara dan menyentuh sensitiviti umat Islam serta orang Melayu negara ini.

887 comments:

1 – 200 of 887   Newer›   Newest»
Andrew said...

Namewee,

If possible, please filter out some racist comments to avoid being harassed by the U*NOputras. They are very good in lodging police report claiming that your site insulting Islam / Agong. And surprisingly, the police will become super efficient and trouble you. They couldn't differentiate between blogs and comments, so better beware!

Good luck

Justice for All said...

The problem of power is how to achieve its responsible use rather than its irresponsible and indulgent use - of how to get men of power to live for the public rather than off the public.

Anonymous said...

Haiz..........
I hope that this issue will be over soon!
The main problem is that some people are still trying to make noise!
Hope that it will be ok soon!
And, Of course hope that gov officers can improve their attitudes!

GG said...

"Dia boleh dikatakan busuk dia juga boleh dikatakan wangi, cuma tengok engkau ada macam mana punya hidung."

麦克的心情 said...

http://www.malaysiakini.com/news/71232

To all Supporter Bloggers,
Please read the above article.

GG said...

They might be able to change what we can see, what we can hear, but they cant change the truth, because we can feel.

Namewee, you are not alone.

Anonymous said...

明志维新的时代来临了!

明志维新! 明志维新! 明志维新!!!

Anonymous said...

我个人以为另一个虛構故事会更像。那就是电影the bugs life,有空再看一遍。。。
别管阿福和技安了,目前它们很自足,也不见得会参大雄玩,大雄要自重!其他的小孩也要自重哦! 要懂得判断是非!别埋怨它们了。。。

还有一点是。。。阿福以为他选了一张花纸把你包起来就没事了!唉!唉!阿福还是阿福啊!谢谢您明志。。。你还是你。。。peace 2fo chopstick

Anonymous said...

刚刚才读到半島馬來學生會(GPMS)和大馬回教學生會(PKPIM)要求你在YOUTUBE公开道歉的新闻,就发觉你已在这里道歉了。

我觉得这个事件,外人看得轻松,好像在追故事情节一般,但是我相信你这阵子一定过得不好,思绪一定很复杂,很烦吧!人生起起落落,低潮总会过去。

想想明年的今天,这件事早已被淡忘了,二十年后你回想起来,也只会一笑置之,你曾经也是新闻头条的主角。

c1eM3nTs1s said...

i lift up hands and i say '我永远挺你的!!'

Kian Wai said...

Those threaten to kill and harm the family of namewee, they should apologize publicly in their blog or forum.

小倪Art店 said...

受到的委屈...
服输的挣扎...
我都知道了...

Anonymous said...

明志,别理那些什么蛔叫学生会。

寄生虫就是寄生虫,寄生虫也果然是应声虫!

M.H. said...

名字(明志)先生,你是部落客的典范!
有些事情不好硬碰硬,你的选择是正确的。
愿你能够做出更棒的歌曲喔!

Anonymous said...

Mahathir gesa orang Melayu tolak kepimpinan Abdullah (http://malaysia-today.net/blog2006/beritankom.php?itemid=7298)

Mahathir blames rising crime on 'rot' under govt
(http://malaysia-today.net/blog2006/newsncom.php?itemid=7305)

Anonymous said...

This Government does not deserve another chance

These mistakes cannot simply be because of ignorance on the part of the ruling regime; this regime is not merely incompetent, but outright malicious.

People often say that despite all the shortcomings of the present Malaysian regime, they deserve another chance. After all, everything has its ups and downs; we can't expect a perfect government.
Some modicum of incompetence is often to be expected from any human, especially an institution full of humans like the government. Inefficiency and corruption is often a by-product of this incompetence.

But really, what is the logical case for continuing to support this regime, and giving it another chance? The evidence suggests we have given it more than one unnecessary chance to prove itself.

Assuming you care about human rights and all that jazz, or just want a stable legal environment for your business, the regime which has run West Malaysia for over 52 years and East Malaysia for 44 has been given way too many chances.

A present member of the cabinet, Rais Yatim, has already chronicled how this regime has manipulated the laws of the land to its liking far too many times and for far too long. Those who like to think the deterioration of the rule of law and our country's institutions can only be traced to recent times ought to read Rais' PhD thesis, Freedom Under Executive Power in Malaysia: A Study of Executive Supremacy.

But let's assume you don't care about the law or institutions or any of that crap. Let's just assume you like seeing your tax money being well-spent, and the fruits of your labour being well-invested.

We don't have to go very far to see how this regime spends your money. Today's Sun frontpaged the Port Klang Free Zone, which it labeled the "Disaster Zone".

In the early 90s, the Selangor state government gifted 405 hectares of land to some fishermen's co-operative. The co-op sold the land to some company (whose current chairman is the treasurer of UMNO) for an average price of RM2 per square foot. (Each hectare is about 90,000 square feet.)

This same company sold that land to the Port Klang Authority for RM25 per square foot. PKA also granted this company a contract to develop that same land. PKA is now in debt to the tune of RM5 billion. With no source of revenue to pay off this amount, it goes to the government to pay off its loans.

This isn't an isolated event. Almost every other day scandals like this break. But still, not everyone cares about this. I mean, maybe the government is just so stupid that they keep investing in projects that are bound to fail, right?

Let's not kid ourselves, folks. This is not a government that is just a bunch of nice bumbling fools. How does this argument even fly? Do you seriously believe that the flaws of every government failure have not been apparent in some way?

Let's return to this Port Klang Free Zone disaster. The government advised PKA that they could legally force the company concerned to accept a price of RM10 per square foot. And it's patently obvious that PKA could have had an open tender to see if anyone could outbid PKA for the chance to develop the free zone. Heck, it's so obvious that Abdullah Badawi has acknowledged it (of course, he flip-flopped and hedged on when the government would actually get around to implementing open tenders).

I really don't see how you can attribute these disasters, these scandals, to just government ignorance. How much longer are we to persist in believing that this does not come up to the level of outright malfeasance? Until we realise that this is a government that does not give two shits about the country's future, I don't have much hope for Malaysia's survival as a united developing nation.


Pak-tong-sampah-Lah & Evil Khairy

Anonymous said...

BN is finished comes the next GE...unless they plan to rig the votes or pay RM100 per vote to the kampung folks.

Any which way...many Unmopetras power player are busy updating their fat bank account in Swiss and london in case kalah teruk dalam pilihanraya...one fine example by leadership is Nagip Glokal

Anonymous said...

During TDM's time, I voted for the Opposition bcos I felt that we needed a strong opposition to keep this government in check. But then, I'd always thought TDM was doing a good job in keeping M'sia in constant progress and besides the usual racial discrimination, I felt that overall, it was still bearable to be a Malaysian. That time, if you asked me whether I wanted to migrate, I'd definitely say "No".
Now.....I'm voting for the Opposition bocs there's a need to get rid of this present governemt under the sleeping PM. As simple as that. I'm no longer pround to be a Malaysian, all the recent scandals have put me to shame and yeas, I'm in the midst of applying for migration.
So, no way...this present regime HAS TO GO!!!

Anonymous said...

BN has cheated, blundered and stumbled far too many times to be given another chance.

They should have been kicked out a long time ago but because Malaysians are forever fools enough to be threatened and hookwinked into returning the BN again and again.

Enough is Enough, we must change and the only way is to vote in the Opposition by whatever name they may be.

Malaysians, we have to make a decision with courage and this salient call is to the malays.

UMNO will say that they are your protector. That is a lie, a big lie. They actually screwed you and just like everyone who were screwed, they felt good at the sametime. Ask the wo....

Anonymous said...

The voters were conned at the last election. The promises have never been kept. There is no transparency and accountability in the present government. Corruption has gotten worst under the sleeping Bodohwi and the womanising Najis. We have gangsters threatening the opposition in parliament and racist Keris waving minister.
Brethren..please wise up...tell all your friends to vote oppostion, regardless whether it is PAS, DAP or PKR. We have to kick the arses of this BN government.

Do you want to be 2nd class citizens??

Do you wanna corrupted government who only know how to enrich themselves and their cronies?

Do you wanna Islamic State??

Do you wanna lose all your freedom??

Do you wanna police state??

If you do..then vote BN. If not, then you MUST VOTE opposition and tell all your friends and relatives to do the same.

Anonymous said...

DENY BN 2/3 Majority for a Strong, Meaningful & Upright Opposition! GOD Bless DAP , Keadilan , Pas & Barisan Alternatif! VOTE BN Out of the Government! Vote for Truth , Justice & Peace! Don’t Mortgage Your Children’s Future & Their Next Generations! To ALL the Freedom Fighters & Saviors of Malaysia , I Salute You for Saving Malaysia from Corruption & Oppression! * Keep up the Good Fight Brother NameWee, DSAI , RPK , RN , LKS , JO , LGE , TP , & All The Freedom Fighters & Saviours of Malaysia!

Anonymous said...

I address all right thinking Malaysians, the people who inhabit this most beautiful land, country and nation that we call Malaysia. Our nation is in danger, extreme danger of being swamped by the insatiable greed, utmost dishonesty, blatant corruption and gross stupidity of those whom WE (including me) have helped put in power. I have none other to blame except myself. Never before in the history of our young nation have the lives and the future of so many millions been at the mercy of such a handful few incompetents. We must eradicate this unfortunate condition from this country and make sure that we are never put in these same circumstances again. The time has come to act.

With almost all avenues for free speech and expression tightly controlled by the Government, there is only Cyberspace left open to us. And we are thankful that it is a huge amount of space that we still have. A few good men and women, the ‘Band of Bloggers’, are leading the charge in Cyberspace to correct the things that are wrong with the leadership. This leader has to go out the window into the tong sampah with all the other soiled pampers.

The time has come for all Malaysians who are of voting age to make sure they are registered to vote. This is no more our civic or patriotic duty. It is a matter of life and death. If we wish to live well then please get yourself registered to vote. Tell your children, family, friends and relatives to go and get registered to vote. Do it fast while the voter registration rolls are still open.

And also when the time comes, please go out to vote. Rain or shine, thunder or squall, we must all go out to vote in the upcoming General Elections. And please vote wisely. Recently in Johor Bharu Tun Dr Mahathir Mohamad called upon all Malaysians to vote wisely.

Every vote is counted and every vote will count. We have heard of electoral rolls being rigged and elections being stolen - this has happened on all sides - but let this irritation not hinder anyone from voting.

To the Malay voters, you are the largest voting group. Look around and see all that has been wrought. If you are happy, then vote your conscience. If you are not, then show your disagreement.

To the Chinese voters; the large majority of whom are strong supporters of BN; do not be afraid to vote as per your conscience. It is not the end of the world if you do not vote BN. The Chinese have always been a practical people, who are rightly concerned about their wellbeing and the future of their children. After all, in the final analysis, that is all that matters. But because of this the Chinese have frequently been subject to blackmail, coercion and threats. The Chinese fear too much that without a BN government there will be chaos. So they toe the line. Perhaps it is time to step out of line just a little. Not too much but maybe just enough. Trouble only starts if we create it. So let us not create any trouble. Let’s just go about our businesses and go about voting our choice without creating any trouble.

The Indians have always been the most loyal supporters of BN. Their almost undivided loyalty to the BN is legendary. Never in the history of elections in Malaysia has the Indian vote ever been successfully split or deviated away from the BN. But the Indians too must consider carefully where exactly the country is headed. It does not look as if the country is headed anywhere anytime soon.

For the good of the BN and for the future of this country, reduce the support that we have given to the BN.

This is the power of democracy. This is the power of each individual vote. Register as a voter. Voting is your right. Vote wisely.

Anonymous said...

namewee,

its not wrong to speak the truth, and from what i understand, you were threatened to make that apology so that they can "cover line". but dont worry, we understand what you trying to speak out. goodluck in future.

Anonymous said...

Good rightheous Start, poor pathetic ending once associated with MCA...yet again matter cant be solved. Only way - be tenacious with your head up high, you'll never walk alone.

Anonymous said...

明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!明志, 我们挺你!!

Anonymous said...

Cabinet rejects apology from Negaraku rapper

By LOH FOON FONG

KUALA LUMPUR: The Cabinet has not accepted student Wee Meng Chee’s apology for the furore caused by his Negaraku rap videoclip on video-sharing web portal YouTube.

Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz said the Cabinet had decided yesterday that they were not in the position to forgive him and that “the law would have to take its course”.

“The offence was not against the Prime Minister or ministers concerned but against the nation,” Nazri told reporters after the launch of the International Conference on Media and Information Warfare: A Global Challenge of the 21st Century here.

“If he had committed an offence, which I think was an offence, then we must allow the Attorney General to investigate and decide whether to take him to court,” he said.

Wee had on Tuesday apologised for the parody and agreed to remove the videoclip from his blog.

Nazri said Wee’s apology could be used as mitigation in sentencing but not as a reason to not prosecute him.

“To not prosecute him is not ‘on’ at all because he has committed an offence against the nation and no one, not the Cabinet or political parties, are in the position to forgive him,” he said.

Wee could be charged under the Sedition Act because he had insulted the symbol of the nation, he said.

“We cannot be like the West where you can have the underwear with the design of the Union Jack. In Britain, you can insult the Queen or the flag, I don’t care, but in this country we have laws and we cannot create a precedent where you commit an offence, apologise and get away with it,” he said adding that Wee was not a boy but a 24-year-old man and he should be held responsible for the act.

“It is not an issue of ethnicity or being racial but against national interest,” he said.

When asked how Wee had insulted the national anthem, Nazri said the song was supposed to be sung based on how it should be sung, otherwise, it would mean insulting the song, especially when the lyrics were changed.

“Malaysia Negaraku ku. 'Ku ku' can also mean ‘cuckoo’ so it was insulting. I don’t think this was done out of ignorance. He was a university student and he meant to insult the national song,” he said.

On whether Wee would be called home to answer charges against him, Nazri said the AG would have to investigate and if he comes to the decision to prosecute him, then when Wee returns, he would have to face the charges.

He also said that he wanted action to be taken against video-sharing portal YouTube and other bloggers who have allowed sensitive material to be published that went against the law of our country.

~Lightings Galore~ said...
This comment has been removed by the author.
Taikor said...

The government has rejected the apology. We'll walk with Namewee!!

Anonymous said...

My advise is please be aware with the comments posted on your blog. You may be taken action by the authority because of some irresponsible people.

Anonymous said...

Apologizing is a right thing to do, you should apologize.

Hey... I see some of you keeps criticizing about the govt, do you think that it is an EASY task to manage a country, maybe your brain is too small and you're too uneducated to think about how complicated it is anyway!!!! It's easy to point your finger at others and start criticizing like you're an expert! You want to know the "Truth", the "Truth" is majority of the people can't even managed their own personal life well, what makes you start to think that you're an expert on how to manage a country well all after sudden? Think about it, you probably don't even know what is really going on outside the world, what makes you start to think that you have a miserable life living here? If we don't learn how to appreciate and change our attitude, our country will never move forward. The choice is yours!

Anonymous said...

Yeah, walk to hell!

Anonymous said...

Hey Namewee,

You have great talent and seriously, your rapping is way better then some singers in Msia. One advice though, expand your talent oversea, not here. Though you love your country a lot but I think, the country is still immature for you. They can't accept criticism. It is just a song for crying out loud, and it Negaraku is just playing in the background! Its a bloody remix too so it is not even the original Negaraku. Your title is NEGARAKUKU. So it is entirely two different song. You can raise this argument in court in case you are charged.

Don't come back, pointless, your talent will be wasted. I am currently oversea too.

Good Luck!

leongsoon said...

Daring to stand up, speak up and own up. You have my respect!

Anonymous said...

明志我想你的道歉启示也要有华语版的!!毕竟那麽多华人看你的部落客。

kaki.ayam said...

saudara namewee, lagu negarakuku merupakan sebuah lagu yang tempo-nya amat disukai saya.
akan tetapi, bahagian yang melibatkan tudung dengan azan telah menyinggung perasaan kawan kawan melayu saya.

namewee...harus diingatkan, kebanyakan orang melayu dinegara ini baik baik belaka. Jangan sekali kali menyamakan segala yang negatif kepada agama dan bangsa. Janganlah gunakan satu buloh untuk terbalikan seluruh perahu...(peribahasa cina lar...) Ada banyak lagi melayu yang baik, yang berintegriti, jujur, ikhlas dan bermoral.

secara peribadi, saya berharap kamu akan terus mengasah bakat anda dalam bidang nyayian and komposisi lagu. Kalau nak lepaskan tension, lepaskanlah keatas semua ahli politik yang sememangnya diselubungi rasuah dan jenayah. Seluruh malaysia, tak kira orang melayu, cina, india, kadazan, iban, akan menyokong anda sepenuhnya...

sekarang, anda merupakan ikon orang cina, saya berharap kamu akan cuba menjadi ikon seluruh bangsa malaysia...

dalam negara ini, tak banyak yang boleh diharapkan lagi, hanya orang muda seperti kamu. berusahalah...jadilah agen pengubah rakyat malaysia...

all the best

Anonymous said...

http://www.sinchew.com.my/content.phtml?sec=&artid=200708161139


明志改編國歌
首相署:煽動法令下接受調查
推薦給朋友 列印
updated:2007-08-16 15:04:25 MYT


■納茲里:黃明志已觸犯國家的法律,任何內閣成員和政黨不能利用職權為他說項。
(吉隆坡訊)首相署部長拿督斯里納茲里表示,黃明志改編國歌的行為已污辱了國家的象徵,他將在煽動法令下接受總檢察署的調查。

他說,黃明志做出的道歉,可用作法庭上要求減輕刑罰的陳情,但不可因他已道歉,作為不提控他的理由,這是完成不能成立的。

“黃明志已觸犯國家的法律,任何內閣成員和政黨,不能利用職權為他說項,並原諒他的行為。”

另一方面,新聞部長拿督再努丁表示,如果多數人民希望看到黃明志受到懲罰,那麼政府將尊重全民的意願。 (

True supporter said...

另一方面,新聞部長拿督再努丁表示,如果多數人民希望看到黃明志受到懲罰,那麼政府將尊重全民的意願。
[www.sinchew-i.com]

No, we do not want to see Namewee to be punished because he did nothing wrong. The government should stop the nonsense.

Voice up to help our man.

Anonymous said...

明志道歉可以改变一些什么?一下一段来自‘当今大马’(MALAYSIATERKINI),请看看咱们那些前言不对后语的官老爷如何的说:

纳兹里:轮不到马华决定宽恕

然而根据媒体报道,在今早的一项新闻发布会上,首相署部长纳兹里却发表相左的声明,声称内阁不接受黄明志的道歉,并将在煽动法令下接受总检察署的调查,因为改编国歌的行为已经侮辱了国家象征,同时警告民众勿转载该短片。

今日在接受《当今大马》电询时,纳兹里(左图)反驳蔡细历说“黄明志所犯的罪行并非针对内阁,轮不到内阁或马华决定是否要宽恕黄明志,因为他的罪行并非针对我们个人,而是整个国家。因此,必须由总检察长去调查和采取行动。”

“例如,如果你杀了人,然后说对不起,你能够饶过他吗?不能,因为谋杀并非针对个人,而是整个国家。”

他透露,政府将交由总检察长调查和定夺是否提控黄明志。

纳兹里也指媒体错误引述其谈话。他强调,不曾说过内阁要援引煽动法令对付黄明志。

“不对,我不曾这么说过。”

“有记者问我是什么法令,我回答说,可能是煽动法令。我没有说这是内阁的决定。记者们有时候不了解,因为他们并非律师,缺乏法律思维。”

LeaderGroup said...

"Hey... I see some of you keeps criticizing about the govt, do you think that it is an EASY task to manage a country, maybe your brain is too small and you're too uneducated to think about how complicated it is anyway!!"

The current government can not manage it well, please step down. There are plenty of talented and true leaders out there. Don't worry, the country will not get more worse than now without you.

Anonymous said...

MCA already settle it down. Now, 納茲里 is making noise again. Who is trying to create another tension among races? No brainer.

Anonymous said...

屌他妈的,政党人士只是拿你来当政治筹码!!不管MCA还是反对党,帮你只是为了自己利益!!屌!!MCA那么够力,到最后还不是要被政府告!!贪官腐败,国之将亡也。。

压力,压力,越压越有力。。明志,不管怎样,通过你的歌曲已经让更多年轻人关心政治,这是事实。。

希望将来还会有千千万万的明志出现!!

革命尚未成功,同志还需努力!!

他妈的,狗官。。pak lah 懒脚屎伯硬,还可以搞它的女佣,变成老婆。。

apa pun tak kuat,lanjiao saja kuat!!
otak tak guna, mata tak guna, telinga tak guna, lanjiao saja guna!!!

Anonymous said...

放眼看看,每个官老爷们年龄都不小了,怎么还好象爱怄气的小朋友,抓了小辫子就咬着不放。我国国民还真的是‘西北’幼稚,也‘西北’脆弱,不然怎么一首歌就能把整个国家煽动?

马华的大哥们,请不要再做这些动作,看来你们的老板不卖你们的帐哩。(说真的,昨晚看了蔡细历那加了‘马华公会’式的声明,马上就不得了的红了面,很羞.)

Bob Goh said...

明志,

我非常佩服你的勇气,不过于其对牛弹琴,不如省下力气,好好的把所有的精力花在真正的歌曲创作上,我相信你的成就一定会不同凡响的。

我很欣赏你的“麻坡的华语”及“我的朋友”。加油!

福九嫩 said...

就知道明志道歉后一定又有人在那裏嫌三嫌四或者不接受之類的。馬來豬。。你們也太煩了吧,到底想怎樣?
巫統豬的“邊緣化論”到現在都沒道歉,馬華狗連吭都不敢吭一聲;“月漏論”遲來的假道歉,“咕嚕”一聲,照單全“吞”,巫統豬“道歉”了,馬華狗當然更加不敢吭囖。
現在明志沒犯罪錯,馬華狗就趕快自作主張地介入,“協助”無辜的明志向全國人民道歉。真是勤快又忠心的好狗兒。。

513 said...

MCA already settle it down. Now, 納茲里 is making noise again. Who is trying to create another tension among races?
sure is 納茲里.

eefui said...

查蔡添强警官对网站一窍不通
巫统网站下载合成照大摆乌龙
郭史光庆
07年8月16日 下午3:31 调整字体大小:

公正党宣传主任蔡添强今日针对三人共餐合成照接受警方的盘问,但是诘问蔡添强的警官大摆乌龙,不仅对网络一窍不通,所出示的合成照竟然是从一个巫统网站所下载。

由于有关的合成照不是从自己的部落格下载,蔡添强因此拒绝回答警官的问题,整个盘问过程只耗了短短1小时。

来自冼都警区总部刑事罪案调查组的沙里查助理警监(ASP Shahrizal Mat Deris,右图左一)于今早10时45分开始,在吉隆坡十五碑的公正党总部盘问蔡添强。

警方是依据马来西亚印裔回教徒(KIMMA)所做出的投报,而进行调查。此外,通讯及多媒体委员会也在下周一传召蔡添强至布城,接受盘问。巫青团副团长凯里,在日前向多媒体委员会投报蔡添强违法。

警官自称对网络一窍不通

蔡添强较后召开记者会,根据他在盘问过程中所做的笔记,公布盘问过程。

他说,沙里查开始时并没有出示任何照片,就直接问他张贴合成照的目的。

“我不愿回答这个问题,因为他们没有出示照片或文件,就发出这个问题。我说这么做不对,因为若他来自商业罪案调查组,那他应该已经知道有关网站和照片、网站伺服机的所在地,以及所触犯的法律。”

“然后他告诉我,他对网站一窍不通,他是隶属刑事罪案调查组的。”

蔡添强表示,警方是在本周一致电告知,来自冼都商业罪案调查组的警官将在今日来向他录取口供,但是最后却派出一名对网络一无所知的刑事罪案调查组警官。

“我告诉他,如果你要调查我,首先必须出示有关照片,并告知张贴照片的网站,我才能回答你的问题。”

反询问改革巫统网站的背景

蔡添强(左图)表示,对方那拿他没办法,只好出示合成照的复印本,并要求他辨认,而他也表明认得合成照。

“我问他从那个网站下载合成照,他说是“改革巫统”网站(Umno Reform),于是我说我无法回答他的问题,因为这张照片来自“改革巫统”网站。”

“接着他改变问题,问我是否知道“改革巫统”这个网站,我拒绝回答,并要求他先在口供书记录他曾说过“这张照片来自改革巫统网站”,那么我才回答是否知道该网站。”

蔡添强说,经过大约10分钟的争执后,对方同意记录上述内容,接着蔡添强才回答说,改革巫统是一个由巫统人士所管理的网站,目的是批评巫统领导层来推动改变。

“我说我与巫统不同阵营,所以和巫统没有关系。”

“警方毫无头绪,根本没线索”

蔡添强也指称,开始盘问之前,尽管他一再要求对方按照程序,向他念出刑事程序法典第112条文的告诫声明,但是都遭对方拒绝。一直到盘问结束后,他拒绝签署口供书,对方才念出第112的告诫声明。

刑事程序法典第112条文规定警方录取证人口供之前,必须念出告诫声明,即证人可以保持沉默,选择到法庭回答问题。

因此,蔡添强认为沙里查“醉翁之意不在酒”,真正目的并非要调查此案,而是希望借此恐吓其他的部落客和网民,因为沙里查完全没有掌握案情。

“他没有提及我的部落格或公正党的网站,他完全没有任何线索,根本不知道自己在做什么。”

蔡添强在上月于其个人部落格张贴副首相纳吉、炸尸案第三被告阿都拉萨和炸尸案死者阿旦杜亚的合成照一事,引起执政党领袖的抨击。较后一个自称印裔穆斯林社会协会的组织针对该合成照报警,导致蔡添强遭到警方的调查。

人民之声:当权者为大选“消音”

今早前来公正党总部监督警方调查程序的人民之声执行主任叶瑞生(右图)批评,警方委派刑事罪案调查组警官、拒绝念出告诫声明的举动,显示这是一项不专业与具有恶意的办案手法。

“警方必须念出告诫声明,让被盘问者知道自己的权利。警方经常故意不宣读声明,以陷害被盘问者,让他们说出不利于自己的供词。”

叶瑞生认为,警方对付蔡添强,是当权者打压网络异议行动的一部分,目的在于为即将来临的大选“消音”,迫使网民因害怕而施行自我审查。

在蔡添强之前,部落客拉惹布特拉(Raja Petra Kamaruddin)和陈仁义分别遭警方盘问长达8小时与扣留4天,原因是他们的部落格内容涉嫌违法。

大马留台生黄明志也因为在网络发表改编后的国歌而受到巫统领袖的猛烈抨击,最后被迫公开道歉。大家值得特別注意的是這條:
"刑事程序法典第112条文规定警方录取证人口供之前,必须念出告诫声明,即证人可以保持沉默,选择到法庭回答问题。"

多了解一點法律是好的.

希望明志了解,不是你做錯了什麼,你只是剛巧被政客拿來利用而己,剛好你是最年輕,家裏又完全沒有應付這種政治把戲的經驗,所以政客們對你喊得特別大聲,希望能唬住你,不見得他們對蔡添強喊那麼大聲.希望你能保持鎮定,按兵不動,靜觀其變先.

Anonymous said...

tell them, if goverment still want 欺人太甚.ANTI BN ! next yrs BN will die.

Anonymous said...

LONG LIE MALAYSIA

CONDOLENCE
for LIMA PULUH TAHUN
Ke"Mer~~~de~~~~ka"an

tze yeng said...

i understand and feel your frustrations, but i am still at two minds about the subliminal ethno centric message. i respect your insights and your courage to say it and, wow, your work is good!

I am sorry that your family have been threatened, i was fuming at the reports hinting that they "have the power" to revoke your passport and all the subtle threats. But i think i'm more sad at how things have turned out. malaysia is now this. intolerant, close-minded and we're going to loose good people like you.

keep doing what you love and don't be defeated by this :)

Anonymous said...

明志,永远支持你!

eefui said...

抨煽动法调查黄明志镇压言论
青年律师委会愿提供法律支援
黄凌风
07年8月16日 下午2:18 调整字体大小:

多个人权组织群起批评政府,意图动用煽动法令调查因发表饶舌国歌《我爱我的国歌》而掀起轩然大波的网络歌手黄明志,实际上是打压言论自由空间,真正受害者最终是国家和全体人民。

根据媒体报道,在今早的一项新闻发布会上,首相署部长纳兹里声称内阁不接受黄明志的道歉,并将在煽动法令下接受总检察署的调查,因为改编国歌的行为已经侮辱了国家象征,同时警告民众勿转载该短片。

青年律师委会愿提供法律支援

针对纳兹里的谈话,大马律师公会属下青年律师委员会批评政府,援引煽动法令对付黄明志是不理智的行动,并且愿意随时为后者提供法律援助。

青年律师委员会主席云大舜(左图)接受《当今大马》询问时认为,黄明志发表饶舌国歌《我爱我的国歌》并没有任何煽动族群憎恨意味,政府援引煽动法令明显是打压艺术创作的自由。

“而且,有关歌曲是发表在Youtube,其所谓的煽动罪行是否在马来西亚犯下,也是一个疑问。”

他批评,政府对付黄明志的行动过火,也是在打压我国的言论自由空间。

“如果黄明志需要法律支援的话,我们(青年律师委员会)肯定会为他辩护。”

“我们促请政府停止讨论此事,并且应该把焦点放在其他更重要的事情上。”

人民之声:借煽动之名打压讨论空间

另一个人权组织——人民之声(Suaram)执行主任叶瑞生也厉声批评政府对付黄明志是在打压言论自由。

“政府借所谓的煽动名义,打压讨论国家真正问题的空间,导致更多人担心本身的言论受到同样的命运,更不敢讨论国家问题。”

他指出,其实黄明志创作的歌曲提出许多严重的国家课题,包括贪污和偏差问题,但是却未被政府正视。

“政府打压言论自由空间,把问题全部扫进地毯,或者人民根本就不知道有关问题,国家和人民最终是要付出代价的,受害者最终不只是黄明志一人而已。”

巫统一党独大,马华无能决定

针对马华宣布接受黄明志道歉,但是另一边厢内阁却决定要对付黄明志的矛盾点时,叶瑞生认为,这显示巫统不肯罢休,希望挑起有关课题镇压言论自由。

“这也显示巫统一党独大,马华在这课题上,一点影响力都没有,根本作不了决定。”

谢春荣:政府高调对付小题大做

此外,隆雪华堂民权委员会主席谢春荣也认为,政府无需动用煽动法令对付黄明志。

“我们基本上同意应该尊重国旗和国歌,但是对于年轻人改国歌的问题,政府用这种方式处理是太过严厉了。”
青年律师委会愿提供法律支援,也願意提供法律援助.你己經道歉,問心無愧,如果爛政府還是要濫權,青年律师委会也愿提供法律支援.你要堅強.

coolman128 said...

黃明志改編國歌
首相署:煽動法令下接受調查

http://www.sinchew.com.my/content.phtml?sec=&artid=200708161139

updated:2007-08-16 15:04:25 MYT
==========================================
這個國家。。haiz...

eefui said...

号召全国律师力挺黄明志
周本兴
07年8月16日 下午1:57 调整字体大小:

因《Negarakuku》一曲爆红的黄明志虽然在种种的压力,在马华安排之下透过蔡细历和其父公开道歉,不过根据最新的消息透露,内阁依然穷追猛打,要以煽动法律对付他。

内阁杀一儆百,图警告部落客

黄明志的道歉余波未了,还以为道歉过后雨过天晴,我国领袖还以大家长的心态,决定要对付这个音乐“顽童”。内阁决定这么作,除了还杀一儆百,也对部落格者发出强烈的讯息,千万不要乱乱写,否则将会惹上官非。

黄明志一事件,我们看到不同媒体不同报道,巫文报章的读者针对此事一面倒非议黄明志的作法,有辱国家民族尊严,而华文报章的读者多以正面的声音声援黄明志,说黄明志真情表白,道出华裔的心声。

国家独立将近50年,各大种族还是同床异梦,各大不公平的政策,导致各个族群各有隔阂。高高在上的领袖倘如一味玩弄政治手段,不公平施政,不抚顺民意,视若无睹,国家再迈入50载,情况也好不到哪里,也可能每况愈下,也说不定。

黄明志也许只是一时贪玩,想不到产生如此连锁性的影响,激起千层浪,这也不是他本人要的结果。一个还在念大学的青少年,编织许多色彩的梦想,如果因为内阁执意要对付他,前途也可能因此断送。既然已经道歉,为何还要追究?

那两名巫统议员因发出bocor月漏论,而引起国际关注,在压力之下也草草道歉,也相安无事。内阁没有对付,竟还穷追猛打一个手无缚鸡之力的黄明志。

政府穷追猛打,扩大“黄明志效应”

我是辩护律师,也有打刑事官司,我的原则是每一个人都有一次悔改的机会。黄明志已经悔改了,政府应该大人有大量,不要因此而斤斤计较,把“黄明志效应”闹大。

倘如政府还是如此执迷不悔,我也号召全国律师们声援黄明志,免费替他打官司,在司法面前让我们一起替他辩护,让正义出现,真理浮现。


道歉了,還要被反咬一口,很多人都肚爛了...這個周本興也是!!

eefui said...

社青团办Negarakuku放映会
民行抨马华诱骗黄明志道歉
07年8月16日 下午4:59 调整字体大小:

虽然首相署部长纳兹里今日才声称内阁不接受黄明志的道歉,并将在煽动法令下接受总检察署的调查,同时警告民众勿转载黄明志的饶舌国歌《我爱我的国歌 Negarakuku》。但是社青团却不顾禁令,宣布将主办《我爱我的国歌 Negarakuku》放映会,并欢迎广大市民踊跃出席观赏。

怡保东区社青团团长黄文标今日宣布,该团将于8月21日(星期二)晚上8时假霹雳州民主行动党大厦(州政府大厦对面)主办网络歌手黄明志创作歌曲《我爱我的国歌 Negarakuku》观赏会,以便人民自行判断作出评估。

黄文标指出,人民的眼睛是雪亮的,所谓公道自在人心,旅台生黄明志的歌曲获得105万人次上网点击观赏并非偶然的现象。

放映黄明志系列作品及评析

黄文标今日联同社青团长倪可敏及该党州宣传秘书黄家和,于该党总部向报界发表谈话。

他在文告中反讽政府不承认独中文凭,警队内的害群之马及种种社会不公现象值得人民与公众深思反省,因此一味的抹黑与打压显示了当前执政党对本身的政策已无法自圆其说。

黄文标指出,当晚的观赏会除了放映黄明志一系列的作品,也将邀请倪可敏及黄家和做出评析并与观众交流,欢迎广大市民踊跃出席。

林冠英:巫统不接受还要道歉?

另一方面,针对内阁决定援引煽动法令提控黄明志,民主行动党秘书长林冠英“恭贺”马华做了一件好事,既要黄明志就改编国歌一事公开道歉,随后又在内阁反咬黄明志一口!

林冠英质问蔡细历,既然知道其他内阁成员,尤其是巫统部长不能只接受黄明志道歉,反而还要对黄明志采取法律行动,那么为何还要诱骗黄明志家人,进而代表黄明志向政府与国人道歉?

林冠英发表文告说,“马华这种做法是否在自导自演、明知故犯呢?明知黄明志肯定要面对法律处分,马华根本就不应该典当黄明志的创作自由,甚至藉此玷污其个人尊严。然而,马华宁愿做巫统的应声虫,反刮黄明志及其家人一巴掌”。
這次西北夠力.
ji bai sibey kao lat

Orcamaniac said...

For Everyone,

This is a DRAMA of BN

UMNO as "Villian" and to satisfy those melayu who still upset
Meanwhile,
MCA trying to be "Hero" to "counter" this matter to win supports from chinese

Don't get fool by the acting of UMNO and MCA, they r possibly using this issue to propagate in upcoming general election.

mob1900 said...

oui, make sure you come back and vote and orcamania is right, MaChAi is nothing but a 'warden' or proxy by AMNO to keep our a$$ in line.

Qualified Voter said...

YES, MCA has put in effort to have this case resovled, and most of us happy to see this case reaching the END and file closed after 明志 express his apology to the entire nation.

But now, some sicker like 拿督斯里納茲里 seems to act brainless by making it an issue again. Sad to see this news and sad to have my vote drop into competitor of BN for coming election, just for a little hope to see better "reformasi" ... a hope and yet still a risk

Dear qualify voters out there .... it is time to think wisely which one u gonna vote since the election getting near, I gave my vote to BN twice and see no healty growth and development of the country. I won't go for BN this round and hope BN won't winning so much seats in cabinet, their competitors are out number in cabinet, the country will die if BN monopolise the cabinet.

Hope u guys sharing the same thinking like me ... give BN a strong competitor in cabinet since MCA alone can't help much anymore.

Competition will made the ruling patry to serve the nation better !

Anonymous said...

ANTI BN !

Tintin said...

namewee, hope u r keeping well n focusing on your study (tat's why u r in Taiwan now).

it is not easy to carry such unreasonable pressure created out of a song ... all politicians are jumping on the bandwagon to gain points ... MCA tried to act hero (kena cucuk by Nazri ... zekzekzek ..deserve it), UMNO and BN like newspapers n meida will make this the headline for many days to come, because they need to cover up the Port Klang Free Zone scandal.

You have done what you can by explaning how Metro miss-reporting and apologised to the rakyat. The problem with our beloved Bolehland is the BN in power too long and came to believe that Malaysia is BN and only BN. They failed to see tha Malaysia belongs to all rakyats and BN is just part of the formation.

If still has hope and faith in Malaysia and choose to come back after you have "learn useful things", be prepared to all the discriminations. If you treasure your talent, pls don't come back until you are famous. If Guang Liang and Ping Guan had stayed n banging their heads in Bolehlah, i bet they are singing in the 7th month getai now.

If the AG decides to sue (although chance is small), go ahead and seek asylum in US or Australia. I sure support your action.

Take care and enjoy the beautiful summer and beach (with view).

Cheers,
Louis, JB

Anonymous said...

塞翁失马
焉知非福?

我们难以知道
自己和老天签了什么约定

就顺着心
顺着感觉
感觉是灵魂的语言

其他的
见步行步
老天自有安排

* 是感觉,非情绪啊~

Anonymous said...

刚收听电台说你的道歉不被接受...
不知道他们又要采取什么行动...><
希望你没事吧~

加油哦~
支持你^^

Anonymous said...

Minor case is view as a Major case.
Major case is left unsettle...
This is what Malaysia is good at? How to improve if every little thing oso wanna fight. Give and Take la Cabinet. Ppl apologize d!

Namewee has lotsa supporters! That's a point to consider b4 u ppl take him to court.

Anonymous said...

Meng Chee!

There is NO Apology needed!
Not to the government of the corrupt!

Anonymous said...

This country has no future. We are losing all our talented people. Sad but true.


-A hardcore malaysian studying in melbourne

Anonymous said...

namewee , u'll never walk alone
gambateh!!!

Anonymous said...

I saw the news today, they are not letting go of the issue, claiming that you have already broken the "law". If there's anything I can be of service I will be there for you, my vote for the coming election is certain now.

PS; There will be alot of people supporting you Namewee, If they decided to make it big on your case, they will only catch more attention thus the issue will go on longer, I hope this event gets into International level attention.

Starla said...

You did something amazingly wrong and right at the same time dude...I'm quite kagum with you...I really like ur muar chinese mtv...very nice.The Negaraku one, I'm just atas pagar...I don't really understand what's the fuss about. The one thing I can comment is (comment only ok, tak menyebelahi any party, race or what-so-ever) is that ur enemies and supporters are having a good time at insulting each other...it should give you some good laughs, don't you think? If chinese are racist, so are malays and indians. Don't forget the Sarawakians and Sabahans( I use this terms cause there are too many ethnic groups that my knowledge can cover, sorry...my bad!) are also racist...We are Malaysians mar, Malaysians are racist... well, not all lar of course. And since Malays are racist and chinese are racist, then I'm super duper racist lor since I'm a mix of both...right? Hehehe...I hope that your family are safe. I hate people who wants to get your family involve sine it is YOU who are being accused of whatever shit they are accusing you of...Why lar die punye family must terlibat sekali? Salah ibu mengandung atau salah anak sendiri yg dah besar dan ade pendirian? Ataupun salah kita semua as Malaysians yg memang suka cari gaduh sesama sendiri?

Minta maaf ye kalau ade pihak yg tersinggung dgn kata kata saya...it's only my pendapat, bukan nak defame anybody. I really hope no one harm this kid's family.

World peace, I vote for world peace! (OMG...soooo Miss-World speech!)

cylai said...


Namewee has apologized, they still wanna charge him, what da f***?

please support him, sign your petition here!
click here!

Anonymous said...

http://www.chinapress.com.my/breaking_new.asp?a=0817bkg02.txt

更新: August 16, 2007 15:17


納茲里:援引煽動法令
總檢察長擬控黃明志
(沙登16日訊)首相署部長拿督斯里納茲里指出,總檢察長丹斯里阿都干尼正在研究,是否援引1948年煽動法令,對付改編國歌《我愛我的國家》(Negarakuku)網絡創作歌手黃明志。
他說,黃氏行為已牴觸法令,污辱了國家象徵(國歌),也冒犯全國人民。

Anonymous said...

明志,

如果唱“这国家的歌”会被抓去坐牢,那我们就少唱这首歌吧,我以后也不会以他为荣,少唱为妙,别的国家的国歌应该比较好唱。。。加油加油。。。

支持者上

Anonymous said...

Sad episode, when is it going to end?

Forced you to apologize, then claim apology rejected. Internally cannot reach agreement. What kind of leaders we have there?

I think the one who forced you to apologize and got into the dead end now should resign gracefully.

Sin Yu, 虎假虎威的阿福 you should be ashamed of yourself, try to act hero.

You better reclaim yourself. Shame on you.

hideaki said...

这回你大祸临头!!

占国会大多数的宗教狂热、极端种族主义的政客集团不接受你所谓的道歉!
从一开始他们就是要制你于死地!


你会在马来西亚全国总检查署以煽动法令条文下被调查!
在这条恐龙法令下提控的认士可能被监禁三年(如无记错),没有一条法律可保护你和你基本权利... 但可以要求减刑.
你会被传召回马来西亚!
书可能读不成,还得要吃咖里饭,赔了夫人又折兵!
我恳求你尽快寻求一切手段方法附加寻求人身保护令,作好最坏的打算. 不要再看情况才打算.http://www.youtube.com/v/tbgqikyX4q8

Anonymous said...

just read frm the tv2 news @ 8pm now (it's a headline), the PM confirmed to take legal action on namewee.

Ah Yee said...

What's a sad country? We tolerate thousand, but they can’t tolerate for once?

LaVilla said...

我必须说,
才华洋溢这四个字,
你当之无愧!
但也许你用错了方式来发挥你的才华,
继续努力吧,
期待看到你用歌手的身份来发片,
你的才华是大家肯定的。
加油,永远支持你!

Anonymous said...

内阁拒绝接受黄明志道歉
纳兹里:检察署援煽动法调查

Nazri (representing UMNO) is just tring to distract the attention of people for all their corruption and wrongdoings. Finally, he said MCA has no right to decide on this matter, and Chang Kong Choy just said 'we respect the decision of the cabinet'!! MCA is just a dog of UMNO!!!!!!

They want people to forget about the recent Port Klang fiasco, etc.

Stupid BN government wasting so much time and energy on such trival matter instead of doing something to improve the economy and fight crimes.

What a shame to this useless BN government!!!

Vote DAP/Keadilan for the better future!!

Anonymous said...

Namewee 成了夹在两巨象之间的鼠鹿

Anonymous said...

Why the son-in-law of the useless Pak Lah did not need to apologize for making so many racist remarks?

Why the son-in-law of the useless Pak Lah was not sued for making so many racist remarks?

Because we have a double-standard PM, the worst, the most corrupted PM, that protects his own cronies!

We all have no hope for having such type of non-democratic government.

Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!
Vote BN out in the coming election!!!

Vote BN out in the coming election!!!

hideaki said...

煽动法令提控下的后果!
http://www.youtube.com/v/rdxkIcYC-Ms

Xavier Chan said...

Seriously, I do really support and stand at your side! I don't think there is anything wrong with the song you have done. It just depends on how "they" judge it! As a conclusion, it seems like their reactions are very dissapointed still...

bryanlee said...

what the hell!!!究竟要怎样才能罢休?这摆明是恐吓嘛!一听到要用那个什么“煽動法令”来抓明志,我就很生气!真是佛都有火!

Anonymous said...

Hey bro, i suggest you to get attention from Taiwanese to help on this matter, get as much attention as possible from the world so that local gov will be careful on every decision they made. Freedom rules the world, NOT GOV !!!

rakyatM said...

kena ISA kah?

anda telah menyusahkan ramai orang untuk menyambut kontroversi anda. anda telah menyusahkan keluarga anda. menyusahkan kerajaan dan permohonan maaf anda tersebut bukan galang ganti untuk meringankan hukuman kpada diri anda.

tindakan undang2 akan tetap diambil terhadap anda.

begitu mudah membuat salah dan melanjutkan kontroversi. lain kali jangan buat lagi. kalo buat lagu hari kemerdekaan kan best.

nampaknya fakta yang tersedia terpaksa dinafikan oleh ramai orang. kalo kartun lagi sinis dan menggemparkan.

moga suatu hari nanti akan terbuka sinar di sanubari anda.

kepada anda yang terlalu emosi yang keterlaluan jangan terlalu hendak bertindak melulu. kerajaan juga takkan berdiam diri kerana mereka mempunyai pihak yang bernama MATA.

sedarlah anda berada di negara malaysia. hak agama islam tetap dipertahankan, namun jika demikian sikap anda, bagaimana anda sendiri mahu memajukan negara kamu?

bagaimana kamu nak berdakwah untuk melebarluaskan Islam yang kamu sayangi? takkan nak mengharapkan pendakwah semata-mata.

bagaimana nanti jika namewee memeluk Islam? itulah harapannya. moga dengan keinsafannya itu membuka hatinya untuk bersama dengan Muslim semua.

anda juga menyatakan mempunyai kawan2 cina. bagaimana kawan2 cina anda menilai isu ini secara profesional dan bukannya dengan cara emosi yang melulu.

marah dan hasutan takkan meredakan apa-apa. melayu sama melayu pun bukan boleh membantu . ada yang baik dan ada yang tidak. itulah hakikatnya manusia yang bergelar orang.

bezanya anda semua di akhirat kelak adalah cara anda akan dibangkitkan kelak. cuba anda fikirkan buat mereka yang mahu berfikir.

mohon maaf pun salah, tak mohon maaf lagi kecoh dibuatnya.

saya jadi naik bosan dengan sikap mereka yang terlalu emosional tersebut. melayu atau pun cina.

kenapa jadi kotroversi? sebab dia cina dan kamu melayu.semacam tak ada cara lain selain dari sikap yang terlalu emosional yang telah kamu bangkitkan.

mereka yang menjadi batu api sahaja yang seronok dengan kerjaya emosional keterlaluan ini. hasilnyanya orang lain punca penyebabnya orang lain menjadi mangsa keadaan. sadis sungguh. kesiannya orang yang membuat kotroversi, menzalimi diri sendiri.

Anonymous said...

The current gov will have to go, then I will go back to serve the country.
If current gov continue to stays, I'll migrate, no point paying tax when you know that it end up in someone's pocket.

Highy disappointed. said...

Honestly, I'm really disappointed with this matter. I'm not disappointed with Namewee, but the government. I just watched the news media and it was HIGHLY bias, it was showing everyone in favor of Namewee being punished, but I do not believe that is the case. There are people who are not in favor of him being punished.

Secondly, I question why is it people who threatened to kill him, burn down his house, hurt his family, and even some idiot in power get to threaten the Chinese race with a keris, all involving serious life threats or physical assault/ danger gets away without being punished? While people want to punish him OVER A SONG that has no threat or anything the like? WHY?

Opposition, you will be having my vote. MCA and BN, you lose my faith.

Anonymous said...

JUST FUCK THAT MOTHER FUCKER SON OF THE BITCH MALAYSIA GOVERNMENT

AND THEY STILL WANT TO FUCK YOU EVEN YOU ALREADY APPOLOGISE HEARTFULLY TO THIS BABI BORN MALAYSIA GOVERNMENT

WHAT THE FUCKING ASS HOLE FUCKING GOVERNMENT IS THAT ?

FUCKING CIBAI LANCIAO LA LU BARISAN NATIONAL.

I AM ALWAYS THE SUPPORTER FOR BARISAN NATIONAL.

BUT FROM NOW ON, AND FOR ALL MY LIFE, I WILL VOTE FOR PARTI GERAKAN

Anonymous said...

明志...加油
这是最新消息...

http://forum.namewee.com/viewtopic.php?t=80

Anita Tahir said...

Namewee...

Kamu telah menjadi sangat terkenal kerana kesilapan yang bukannya suatu yang tidak benar.

Kamu adalah sangat berbakat dalam bidang muzik. Suara kamu pun sangat baik. Teruskan usaha anda dalam apa yang anda minat ke arah kebaikan sejagat.

Walaupun perkara-pekara yang kamu sentuh di dalam gubahan "Negarakuku" itu adalah fakta yang jelas tetapi banyak perkara yang harus kamu ambil kira sebelum mengetengahkannya.

Ada yang boleh menerima sekarang dari depan. Ada yang boleh terima tikaman dari belakang. Begitu juga dengan manusia. Ada yang boleh terima kritikan, ada yang tidak.

Niat kamu untuk membuka mata orang ramai tentang perkara "dalam selimut" di Malaysia ini memanglah baik tetapi perlu ingat, segalanya ada batasannya.

Lain kali, kalau kamu mahu menggubah lagu, gubahlah. Jadikan ianya lagu yang boleh diterima ramai, bukan hanya bangsa Cina sahaja tetapi seluruh masyarakat.

*sekarang ramai orang Melayu/India boleh berbahasa Cina, orang Cina/Melayu berbahasa Tamil dan macam-macam bahasa lagi...

Maka, kadang-kadang akal kita kenalah panjang sebelum membuat sesuatu tindakan. Kena fikir baik buruknya.

Bagi saya secara peribadi, tiada salahnya dengan "Negarakuku" yang kamu cipta cuma apabila kamu menyentuh soal azan, mengadakan gambar kubah masjid dan wanita bertudung di dalam klip itu, ia secara tak langsung menyentuh sensitiviti orang yang beragama Islam, tidak kira apa bangsa sekalipun (sebab ada juga orang bukan Melayu yang Islam, kan?)

Tetang kerajaan tidak berlaku adil, negara kita penuh dengan rasuah, kaki tangan kerajaan lembab... kawan-kawan yang lain, ingin saya bertanya "tak betul kah?" fikir sendiri lah...

Tetang hak bangsa bukan bumiputera tidak setara dengan hak bangsa Melayu, saya harap janganlah diperbangkitkan lagi kerana itulah yang sudah termaktub dalam perjanjian, dan konstitusi perlembagaan negara kita.

Apapun Namewee, saya harap kamu sukses. Belajar sampai tamat, dengan cemerlang. Teruskan minat anda dan terpulang pada anda untuk kembali berkhidmat pada Negara atau tidak kerana itu adalah hak anda sebagai individu.

Akhir sekali, saya puji tindakan berani awak meminta maaf secara terbuka pada seluruh warga yang tersentuh rasionalnya oleh "Negarakuku" walaupun sebenarnya anda tidak perlu buat begitu.

Pada yang lain-lain, hentikan sentimen perkauman kerana kita semua walaupun berlainan bangsa tetapi kita adalah warga Malaysia.

Selamat hari MERDEKA.

Em_Si_huan_na said...

To all Malaysian, specifically Malay Politician out there :

Yo, this fellow just rap a song which infact can't consider as national anthem, because it had been mixed with some other lyric that express daily life in Malaysia, and you accuse him insult national anthem ??? The most insult is Malaysia having 2 kind of national flag ... the one that hang vertically, the foreigners are confuse why this one is hanging horizontally and that one hang vertically along the road side ?? You Moron politician should appologise because you had cause this an national issue instead of finding ways to minimise corruption, robbery, gang rape, murder ... Why don't you Malay politician cancel the Nationality for those people who commit these crime ??? I guess you worry the Malay population will go down very very soon in Malaysia ...

Anita Tahir said...

Vote BN out? Huargahaha... clown lah you! Well, I am not a pro-gov but dude, if not BN, who else? PAS? KEADILAN? DAP?

PAS? No... I still wanna go clubbing and booze out every weekend.

KEADILAN? Damn... we are not voting one country for one man (Dato' Seri Anwar, I suka you tapi I tak suka konsep parti ni lah...)

DAP? Cakap banyak saja, buat apa pun tak ada!

Well, hummm... kita buat parti republikan atau demokratik atau liberal jer lah... suruh BUSH jadi PM! Muahahaha... joker lah you people!

Anonymous said...

Hey, keep those good work continue, many people want to hear the truth and un equal policies in Malaysia ..... Tuhan bless you !!! Amen ...

Anonymous said...

希望明志受到委屈后,不要一时之气去加入反对党。。马来西亚政治是世界典范啊。。因为政治,把马来人和华人仇恨越来越深。。 试问,如果当初我们没有和睦共处,马来西亚能独立吗?现在每当巫统看到华人和马来人有交情,就眼红了~~~

加入政治是明志最惨的结局,因为他的才华将被利用,我认为,他有像张震岳的影子,一定能红的!!加油!!

Anonymous said...

i dont think all those word came from you, its like some malay friend who creat it for you, if you realy sincere do media conference, we want to here it right from your mouth.

Anonymous said...

You malay Tak mahu belajar Chinese language, hanya baca and percaya apa Malay surat khabar cakap, teruklah .....looser, thanks to your hisamuddin yang buat u tak tahu cina tetapi Mak saleh sudah melapor berita dengan menguna bhs cina di Europe and Hong Kong, China .. he..he.. (Malay)sia boleh !!! (Wawas)an 2020, boleh... Wawasan 20202020 .. ha...

Anita Tahir said...

Weh u guys... stop all this racism sentiment lah. Namewee already stop you guys still pot-pet-pot-pet. What lahhhh?!

Weh... remember, nowadays many Malay/Indian know how to speak Chinese. Many Indian/Chinese know how to speak Malay. Many Malay/Chinese know how to speak Tamil. And other languages as well...

Remember that a lot of us come from mixed-race marriage. Malay + Cina lah... Cina + India lah... India + Malay lah... campur Negro dan Mat Salleh dan Arab pun ada...

SO... STOP BEING RACIST IN ALL YOUR COMMENTS!!!

***Namewee, since you already apologized to the whole nation over this issue, please advice your reader not to argue over this matter anymore.

Bikin malu jer gaduh-gaduh!

Anonymous said...

我不服!! 为什么你要道歉?
为什么那些政府要这样对你
他们只是继续隐藏他们的腐烂!

Leon Lai Min Wang said...

16/8/2007 9:26pm 部落格修改启事:“对不起!由于担心被马来西亚政府以《1948年煽动法令》起诉,所以我把我以下 YouTube 的连接(LINK)给删除了,以示清白!!!”

http://laiminwang.spaces.live.com/

http://laiminwang.spaces.live.com/blog/cns!7585D07ABEBE81FD!1001.entry

不便之处,还请多多的见谅!!!

Anonymous said...

Anita Tahir said...
Weh u guys... stop all this racism sentiment lah. Namewee already stop you guys still pot-pet-pot-pet. What lahhhh?!

Weh.............
..............
..........

SO... STOP BEING RACIST IN ALL YOUR COMMENTS!!!

***Namewee, since you already apologized to the whole nation over this issue, please advice your reader not to argue over this matter anymore.

Bikin malu jer gaduh-gaduh!

August 16, 2007 9:44 PM

Bodoh,u think everything is over?Kau tak dengar Berita malam ini? Siapa yang mahu gaduh lagi?Your UMNO people!!!!!

Anita Tahir said...

including that UMNO bangang laaa... that UMNO memang suka besar benda kecik... orang sudah stop dia masih pot-pet-pot-pet... so kita janganlah jadi macam itu UMNO...

we all got brain mah, don't put our brain bawah kaki lah... itu UMNO mau bodoh, biar dia bodoh lah... kita jangan ikut bodoh lah!

do you actually get what am i trying to say wahai mr/mrs/miss/datuk/datin/datuk sri/datin sri/dato paduka/datin paduka/tan sri/puan sri ANONYMOUS?

Haiyaaaa....

Anita Tahir said...

DEAR KERAJAAN MALAYSIA (if you people from the cabinet and luar cabinet baca this blog and this comment lah!)...

WHAT ELSE you want from this boy lah?! YOU GUYS really abusing your power tau?! You feel hurt by the fact this Namewee boy tunjukkan in his Negarakuku but isn't TRUE? Well, although at some point there are few things a lil' bit too sensitive for some people LAH.

HE already apologized, let by gone be by gone lah. After all, kesalahan yang Namewee buat is not that GREAT like you people makan rasuah and such kan?

UMNO, STOP TREATING CHINESE/INDIAN like a 2nd class citizen in MALAYSIA. They already shut their mouth about Malay privilege(s) in Malaysia so can you guys being FAIR in any other aspect(s) too?!

**I am MALAY and I feel hurt over the government shallow-minded act!

[[ JiinG ]] said...

d government just does not realise their mistake.. wad a pity..

anyways.. jz here to tell u once again..

me supporting u owex..
[[ JiinG ]]

nisha said...

hey...seriously....ur negaraku song was simply superb!!! I didnt know that the "negaraku" could be this cool!! Love ur music!
Im an indian...n yeah...Im officially ur fan now!

U have a really nice unique voice... Hope that u could sing more english or malays songs in the future. N yeah...rgd ur blog... can u type it in english? Plzz.... I pun nak baca jugak....

All the best....

with regards...,
nisha.

Anonymous said...

ppl surrender already still wanna shoot people to die.. wtf la...

Anonymous said...

Dear Anita Tahir,

if Kerajaan Malaysia understand your languaga it already long time ago become first world country lah.

Just see the country Singapore jumping from "third world country" to "first world country" only using 10 years time.

And Malaysia already merdeka for 50 years lah, still stay in "third world country".

You not feeling shame meh????

kaki.ayam said...

anita tahir, saya dengar, saya dengar....

kita mesti cuba menjadi agen untuk mententeramkan mereka ini....

jangan memarahi dan memekik balik sesiapa yang komen secara racist ya....

untuk mententeramkan mereka ini, kita mesti jadi tenteram dulu...

Anonymous said...

官老爷们,如果你们以毁了这孩子的前途来捞取低级的政治资本,那么我很肯定的说:来届大选,执政党肯定会失去很多民心,大多数票肯定会像本周的股市行情...(不过可能官老爷们也不在意吧,反正最后执政的还是你们--虽然赢得不光彩。)

Anita Tahir said...

kaki ayam ...

tu la pasal...

ni tak, balik-balik aku pulak yang kena marah... isk isk isk...

Anonymous... whoever you are, I just want you to know I am neither pro nor anti government, OK?

And... it is not fair to compare us to Singapore coz Singapore tu cuma 2x ganda besar dari Langakawi and 4x ganda besar dari Labuan...

Janganlah gaduh-gaduh. Orang luar tengok, bikin malu jer. UMNO or BN nak malu, let them malu sendiri. Let's UNITE laaaa ok?

Anonymous said...

namewee got my support!
we love you!

fuck UMNO!

Anonymous said...

What Anita say is correct, stop all the racism issue...hope our cabinet people read what she said & pls be civilized ..even at war u cant kill enemy who already surrender.

pls take 1 minute to think before yr post any comment here ...dont you have any good Malay friend ??? & do u think u will feel good when u post here saying bad thing about malay people & what is yr feeling when u r going to yamcha with him(malay friend) tomorrow....

For malay friend pulak...i think u also have good chinese friend too so pls dont let yr printed media/news which had already been control by our government to wash your brain & to api-apikan lagi isu perkauman before investigate & feel what other people feel if u r them who r not treated fair.

Last but not least, our merdeka is not done by bapa kemerdekaan (Tunku Abdul Rahman)himself but is from the support from all the people from Malaysia so pls dont ever & ever said again that like you (blogger who comment) are the one to make decision to give us (chinese)nationality.

Anonymous said...

to be frank, I have no idea why they're fussing over it. Its only a song really...

You should see what the media does to Howard here in Australia

Anonymous said...

Anita Tahir, u r correct.

Respect.

Anonymous said...

明志,相信支持你的人除了华人以外,也有些马来同胞也支持你,那些理智,聪明的,都知道这只是政府的一个小手段。我们腐败的政府要恐吓所有揭发政府丑闻的blogger,就拿你来背黑锅!他们害怕他们的丑相被揭发,想保着自己的地位和财富而已!

说到触犯煽动法令,凯利(首相的宝贝女婿)之前发表过一些极端的言论,在"AM NO"会议上明显的挑拨其他种族!为什么没有人告他呢?

Anonymous said...

To Anita Tahir:
So what have BN done then?
- Allow legal and illegal immigrants to come here?
- Allow rappist, murderers and robbers out there?
- Plundering people's money to bail out multi billion failed projects?
- Trying to create racial issues for their political interest?
-......

I'd rather give chance to any Opposition party which might at least try to do something good for the people. BN had too many chances given and keep loosing confidence from people.

All and all, I'd rather have a party that do nothing than a party that plunder the resources of the nation.

I'm so sorry for you if you do not think so, probably you should brush up a bit to improve your logic?

Anonymous said...

看到你被政府起诉。。真的心很酸。。
加油, 我支持你。。

Anonymous said...

This is because it is our politician tactic to gain their vote by raise up racism issue (by brain wash them with mass media) & to punish the minority to show they take care the majority

Anonymous said...

it's time for changes. No more Be eNd. We should vote out them.

Anita Tahir said...

Guys.. guys.. me here not to talk about me lah... so don't shot me with too many question lah coz FYI, since I reached legal age to vote, I never vote any party lah. I go partying adalah...! (I am worst than people who vote for BN you know? LOL)...

akhir kata penutup:

1) UMNO & BN (and all the parti komponen), STOP ALL THIS SAMA MENYAMAN CRAP!

2) PEOPLE, VOTE WHOEVER YOU WANT TO VOTE IN NEXT ELECTION. (me not voting coz semua parti politic pun corrupted)

3) LETS UNITE.

Habis cerita...

LEONG said...

Anita Tahir, I'm very agree on your post. Our current ruling party BN will end up losing their position if they carry on digging this issue bigger, they shld have find ways to resolve corrupting issue as seen in Namewee's MV instead of hiding the fact underneath the carpet. BARISAN NATIONAL .... REALLY BUNCH OF IDIOT WITH NO BRAIN SITTING IN THE CABINET WATCHING THAT OLD MAN SNOR!

To all Malaysian out there reading this post, pls stop those race and religious issue, we shld love and respect each other as one nation. The current corrupted government does not mean the entire nation is corrupted. We are new generation of Malaysian, we have sufficient intelligence to differentiate what is right and what is wrong, just make sure you vote wisely for the up coming general election

Anonymous said...

Anita Tahir n Kaki Ayam,
my respect to u both as u two are rational and understanding...

Those posting racist comments are juz making things worse. At the same time showing people how narrow minded n uncivilesed they are.

Please,there are so many other races on this planet, and we had lived together for thousands of years...y not live together peacefully? Putting aside skin colour, WE ARE ALL HUMANS ALIKE!Why mock among each other? Why insult each other? We are all humans altogether

Anonymous said...

habih la hang

Anita Tahir said...

GOVERNMENT, if you proceed to saman Namewee or put him in ISA or put himself and his family into trouble although he has apologized, you are no different with KOMUNIS JEPUN a.k.a BINTANG TIGA = orang sudah surrender pun pergi tembak!

And if you proceed jugak, trust me, ramai anak Melayu akan MALU mengaku Melayu... including me!

karising said...

If namewee is racist, then we have TWO YANG BERHORMAT that is sexist.

A peasant's arts have to face the legal problem, then how about that two YANG BERHORMAT???

Namewee, please continue to stay in Taiwan and don't come back to Malaysia anymore, the government here won't listen to you.

Take care dude, you are my hero.

Ivan said...

Namewee,

We are all here to support you!

It is sad and true to say Chinese are discriminated in Malaysia. We are being treated by sub-standard.

My advise to you - Please look for opportunity to obtain refugee protection from countries, such as, Australia. Change your nationality afterwards. Doing so doesn't mean you are a coward, but just don't play with uncivilized powers!

Please update us your latest situation. You deserve supports from all Malaysian!


Good Luck!

Anonymous said...

Leong, respect to you too! Let us stop racial n religion issues and help maintain harmony and peace in our country!

To those who are angry at meng chee, he already apologized...he was intimidated by the government...imagine such a large force pressurizing a 20 something youngster...i think he had been punished enough! (I personally think he is not that guilty)

The government is just trying to save face now, playing politics again...trying to show people a message like, "you dare criticize bout me again, i can do this kinda things to you!"

Anonymous said...

haizzzz

a govt like this, how can the rakyat be united....

yes, the nation is comprised of malaysian malays, malaysian indian, malaysian chinese, malaysian......etc


to be short, we are MALAYSIAN!!

politician, why don't you guys accept his apologize as what you guys did to Mat Rempit...

haizzzz... getting older, getting disappointed...

葉子 said...

開車回家途中,聽到內閣不接受黃明志道歉,還要提控他,心裡真的他媽的不爽。
一個青年對國家、社會有敏銳的觸感應該是好事,他只是在用自己的方式表達看到、感受到的事,或許是粗俗了,但非到達罪無可赦的地步。
回到家第一時間看他的部落格,增加了他的道歉文告馬來版,昨天寫的大雄、技安、阿福的故事不見了。
可以看出來,他對這次政府的反應有自己的看法,礙于擔心連累家人,只能把自己的一套放在一邊。
心裡有股衝動,如果他被提,要辦聲討行動,支持的不只是黃明志,也要捍衛我們對社會表達觸感的權力。
我們的國家,要的是怎樣的青年?如果青年只一味盲目地生活,對社會的動態沒有感覺,國家的未來,交給對社會沒有感覺的人,那是怎樣的未來?
國慶日快要到了,這件事對這一次的國慶是一大考驗,政府如何處置黃明志的同時,也必須準備面對反彈的後果。

Anonymous said...

correction*

Mat Rempit don't even apologize....

Anonymous said...

Shock that nowadays, some of Melayu friends still bring out 513 to try to threaten Cina. It is very sad and even YB also have that kind of intention.

Malaysia want to cooperate with China in financial aspect? pls erase the racism which deep in ur melayu's heart on chinese people first.

Disapointed to malaysia, lost of love on this country anymore. Shy to said i am malaysian...

Anonymous said...

明志,

看了你的一页“意见”,我不禁觉得有点伤感。
这是我第一次上你的部落格,
所以才刚看到你的道歉。

我也是一名大学生,
刚刚也碰到了一些政府贷款的问题。
也深深可以体会到政府的“超无能”,
我也只能无奈。

所以啊,你在我心目中真的是一名英雄了,
至少你敢为我们华人,为我们作为公民发表出我们的心声,不是每一个人都有那份勇气。
所以你创造了历史,希望以后历史书里会读到你这个人物。

但是很无奈的,大马仅是一个爱听奉承的国家
还口口声声说Democratic。
你并没有批评,只是把问题讲出来。
我深深的感到你爱国的意志,
如果你不爱国,才不会那么有勇气,
所以真的很欣赏,很佩服你!

加油!支持你!撑你到底!

tracy

Anonymous said...

to namewee :

U really make me feel proud that I am really a chinese dude ! I will always support you ! Keep goin on your creativity !!!!

Afernee said...

why the DPP should follow the instruction of the brainless 拿督斯里納茲里??? shouldn't there concentrate on the the other case like raping, robbery, burglary, snatch theft which is seriously offended our society?

Anonymous said...

after the announcement ... my advise is do not comment any futher ... or even try to explain anything ... any comment from you wont help you

hideaki said...

Someone in Malaysia comment our Malaysia Chinese Association is equal to "Malay Controlled Association"?

Is it true??

taksukamengata said...

quote by leong "BARISAN NATIONAL .... REALLY BUNCH OF IDIOT WITH NO BRAIN SITTING IN THE CABINET WATCHING THAT OLD MAN SNOR!"

sama la hang pun ... tak payah kata kat orang ... tengok diri sendiri dulu baru mengata kat orang lain

Anonymous said...

幹他媽的馬華,做這種走狗的行為。 有沒有為華人的權益去爭取我們該有的東西? 只會一味依附政府,看了就西北賭爛! 另外那叫"懶"惰什麼都不做只會"叫"囂的人,去死吧

Anonymous said...

well...they only will make this issue bigger and bigger...because this is easy and small case. If you ask them to reduce the crime cases?hahaha..they say they need more time to do that..then this big issue will become smaller and smaller..

Anonymous said...

chinese rock!!

Chloe~ said...

pls take care of yourself.

I am worry about you!

Touge King said...

Bro, I think it is high time you seek legal counsel, I think this crisis could result in you seeking political asylum in a foreign country.

Don't be stupid. If you come back to Malaysia, you'll end up in jail. Who knows how many people are waiting to beat you up inside the jail.

I think you got conned by MCA. Your apology will now be used in court. It is sad that the Chinese sold you out.

I wish you all the best. Please don't come back until you get a passport from the US/Canada/France/Switzerland...

Anita Tahir said...

Me dont think Namewee that coward not to return back to Malaysia. He'll be save. BN cant afford to proceed to saman or tangkap Namewee coz they'll certainly will lose out vote from many!

Anonymous said...

纳兹里恫言对付Youtube.
就一个讲字~ 他说对付就对付的吗~ 

Anita Tahir said...

He (Datuk Sri Mohamed Nazri) also said that he wanted action to be taken against video-sharing portal YouTube and other bloggers who have allowed sensitive material to be published that went against the law of our country.

-- bodoh punya pailang... apa ko ingat tokeh YouTube tu tau Malaysia Anthem ker? bongok!

*malu sial jadi Melayu sebab ada pemimpin yang kepala otak letak kat kepala lutut!

Anonymous said...

To all that post here:

If you want to post something, don't post something immature like vulgar words and racist comments.

Now we want to catch attention of foreign media, but they aren't gonna be interested after reading immature replies from you guys.

Regarding the Negarakuku MV, i as a Malaysian Chinese agrees to most of the content but not all. There are a few words that you use that are on the borderline, for eg those who wear tudung and such, but besides on that, i don't see any place that is insulting the country but telling the truth.

To Namewee, you did the right thing apologizing. Now, i wish that we can bring this matter to the world.

Again, to those who support Namewee, please refrain from posting in an immature manner and racist comments.

-=zalP=-

Anonymous said...

Guys try to post this to international websites like digg.com and such to grab attention.

Let the world determine who is right and wrong.

Anonymous said...

There are truth in the song

Your only mistake is you had stepped on somebody's tail...

You are talented. Can bea candidate for Malaysian Idol

We only know understand someone else position when we step into their shoes

Hope you would be alright, brother

Anonymous said...

"I would not touch on whether Namewee has violated any laws but I want to remind the Cabinet that they must stop all hypocrisy and stop practicing double-standards in our land. And they must be prepared for possible embarassment and backlash if Namewee turns around and tell the world that Negaraku was actually an adaptation/ modification/ imitation of an Indonesian song “Bulan Terang”. Readers of this weblog may want to ask my good friend Hishamuddin Rais for greater details. He may tell you that “Bulan Terang” was adapted from another foreign song....

taken from your source of independent news: http://malaysia-today.net/blog2006/index.php?itemid=7324

Anonymous said...

Namewee, we all know it must have been tough for you these few weeks, and also your family. Is ok, after all these, you already famous, and if you become a real singer one day, we will all buy your album as a method of support your "negarakuku" song. Frankly, seeing how government bully you, i have to say i am ashame to be malaysian now. :(

teoh said...

Please notice this comment(taken from malaysiakini):

"马哈迪也提醒部落客,巫统已经成立网络兵团,在网络上以下流、谩骂、人身攻击的方式批评执政者,企图妖魔化部落客,削弱他们公信力,目的是为了让公众继续阅读沦为政府喉舌的主流媒体。"

Tun M. reminded bloggers, that UMNO has already founded the "internet army", which would apply obscenity, insultation and humiliation in criticism of the government and politicians, intending to demoralise the blog n blogger, hence reducing their credibility. The reason behind is to assure the public to continue reading the media who is on the government's side.

Bloggers must filter those evil comments before approving its display.

Anita Tahir said...

bangkang skit nak tangkap... bangkang skit nak tangkap... mende aaa!

卡乔鸟 said...

〖新闻〗明志照被起诉! http://blog.pixnet.net/kacaubird/post/7590522

我真的是不懂政府怎么搞的

Hui Mei said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

they say im a pig but surely im not
im just a plain chinese with a big bailout
so i like to pray to my ancestor y do u care
i burn incense to them like they never have
we realy like eating pork thats our specialty
playing mahjong and gamble is our priority
sell drugs and ecstasy is our main busines
let the malay buy and give us richnes
we dont like the goverment cos its in our blood
we are decendent of the 5 bald monk
hero of the triads traitor of the dynasty
let the malay police watch our property
cos we just know how to sell pirate VCD
Oh noo i dont want to be police or the army
cos u know im a chinese lansi
we chinese is the best we dont use water to wash our ass
we wipe it clean using paper to relase our rash
Loan sharking is our prime source of income
if u want to loan u are always welcome
but if not pay ahhh i go to ur house and tikam(Stab)
we chinese are patriotic
thats y u can se us in politic
but if told to serve the country we dont want
cos we are gready and like to cheat

evelyn said...

好汉不吃眼前亏! Let them win now, and you will become Malaysian Chinese Hero. I will be the first who buy your album if you become singer one day. Let them see how you stand still after what they do to you. I know i have to apologize so that your family will have peace in live. No choice, that is life, we always have to do something we dont like.

Hong Seek 鸿式 said...

你已经做了好公民当做的事。他们听或不听那是他们的事。你已经尽了当尽的能力。他们不改变那只有腐败。既然他们选择了腐败的路就有他们去吧。

http://hongseek.blogspot.com/

Jiang Fung said...

莫须有的罪名是站不住脚的。

1。歌曲没有煽动的因素,证明煽动(如果存在的话)来源自其他(例如某报)。
2。除了第一首之外,所有的Negarakuku影像都不是明志上载的,而且明志上载的早就被youtube删除。
3。没有证据显示歌曲造成了多少人的仇恨,或不当行为。
4。没有证据显示明志有意图煽动。
5。明志创作歌曲时不在马来西亚。
6。台湾不会因为这种可笑原因引渡一个没有罪的人。

Baseless accusation never stands.

1.The song does not have any elements of instigation, this proves that the source of instigation (if there is any) is something else (e.g. some newspaper).
2.Except the first video, all other negarakuku videos were not uploaded by Namewee. The first one was already deleted by youtube early in the beginning.
3.No evidence shows how many people's hatred or wrongdoing this song has caused.
4. No evidence shows Namewee has intention of instigation.
5. Namewee did not make this song in Malaysia.
6. Taiwan will not extradict an innocent man based on such absurd reason.

Anonymous said...

UMNO slaps on MCA face. Chinese communities lose faith on MCA, MCA will lose vote in coming Election. MCA lose is BN lose.

Melayu witness their leaders are so uncivilized. Request Namewee to apology and then later say not accepted. Melayu also lose faith on UMNO who can not make peace but racial tension. UMNO will lose in coming Election. UMNO lose is BN lose.

After all, Namewee lose, MCA lose, UMNO lose, BN lose....

Who is so stupid to create the LOSE-LOSE situation here? Don't they take some business classes? Businessman always make a WIN-WIN in both sides. That's how you make money and grow your company.

No wonder, our country is lose-lose since Dr.M retired.

Hong Seek 鸿式 said...
This comment has been removed by the author.
Hong Seek 鸿式 said...
This comment has been removed by the author.
阿翔 said...

希望你能度過這各難關,加油!!別氣餒!!!
永遠祝福你的人.

Dennis said...

I got the news bout goverment going take action on youtube too. I agree with what andrew said so, your song's lyric sound like a HK band call LMF. As our country is not a republic country, every action of us have to do it carefuly. I hope those childish peoples not flood your comment here with those nonsense comment here. At last I wish you be fine here, Good Luck dude

Anonymous said...

官字两个口! 较早政府说:“你最好道歉。不然政府将起诉你。” 好了,道歉了,结果呢。。。还是要起诉你!出尔反尔的小人。。。唉!我看你还是不要回去。。不如到美国拿政治庇护,然后再来进行维新运动!我们支持你!

fong said...

Racial polarisation in the country is not caused by the country's vernacular school system but more by the government political, education and economic discriminative policies, an educationist said today.

The prime minister and all the Umno ministers will never admit that polarisation arises more out of the race-based policies and privileges one race gets over another.

Similarly, there are other areas of our daily lives where terminologies used have made us view certain practices as privileges rather than sacrifices. For instance, the bumi discount for houses.

The total sale value to the developer is still the same. It is just that the non-malay buyer is likely to be required to pay for some of the discount given to the malays.

But the longer the NEP policies continue and the greater the vehemence with which Umno politicians issue threats, terminologies will change and more people will talk about these practices or policies in words that may not sound as pleasing to the ears of the beneficiaries.

Obviously, at that point we shall probably see a new round of discriminations and disagreements. Unfortunately, as long as only weak people take on leadership roles within Umno, threats will continue, NEP policies will be sustained and corruption will prevail.

That unfortunately is the legacy we have as Malaysians.

The basic building blocks of unity, whether you are uniting different ethnic groups in a country or trying to re-engineer a corporation of differing cultural values, are the same.

The principal parties have to be treated as equals - nor special privileges no favours that would favour one group over another. Any privilege that is given should be given to all on the same basis - for example, special privilege given to the financially poor regardless of race or ethnic origin.

It is only on this equitable footing that you can foster true nationalism and build lasting unity, since each component group will have the same stake in the nation and has equal likelihood in reaping the rewards or suffering the consequences.

My recommendation to the government, not simply as a businessman but also based on pragmatism, is not to waste any more taxpayer ringgit on nationalism programmes until it has established the pre-conditions for its success.

What is sad is that, after almost five decades of independence, we have been unable in Malaysia, to bring globally-vision leaders to the forefront - leaders who can see beyond racial boundaries to recognise the immense sociological and economic potential that can benefit all Malaysians.

Anonymous said...

jiang fung 说得不错
只可惜莫须有的罪名不仅限于腐败的宋朝
不要问为什么。。。
在这片土地上,没有所谓的公平正义
欲加之罪。。。

shinwee said...

I was studied in Melbourne for 2 years, I met a lot of Malaysians who had emigrated to the country, some of them are work in big company such as NEC, Nissan etc, some of them open restaurants (there are Malaysian restaurants everywhere in Australia), and their life is fairly and good treated by the locals.

In Melbourne, a lot of Malaysians (99% Chinese) live in a suburbs, most of them send their kids to local schools, and all have no problem on their nationality and race because besides Malaysians, there are also a lot of Japanese, Singaporeans, Turkish, Vietnamese, Indonesians, etc. They can learn their own language without any restriction from the authorities. And everyone is compete on level playing field, everything is based on merit.

The living environment there is very nice, clean air and water (water can directly drink from tap), nicely built roads and residential area, almost perfect mass transit system (although I feel that Singapore is better) where you can live and travel easily without own car. Living cost there is relatively cheaper compare to Kuala Lumpur (dollar to dollar).

The main reason for this migration is that some of them felt that they were second-class citizens (the Chinese) and third-class citizens (the Indians) in the country that they were born in. The high cost of living and non-support from the Malaysia government have also resulted in smaller families among the non-malays.

For those who ran away or are thinking about running, my best wishes to you. But for the others who stand and fight, my respect for you.

Dennis said...

I got the news bout malaysia goverment going to take action on youtube.com too. cause allowed user posting those video. I guess it be not work under international's rule. I agree with what Andrew said so, to avoid any worst thing happen again, those racist comments have to remove it is better. At last I hope those childish fella not flooding with those comments again. Hope you be fine Wee Meng Chee, Good Luck.

Anonymous said...

Ini 'Pembaharuan MengJi' bukan 'Meiji'

kok said...

As a post-independence-born Malaysian, I would like to offer my thoughts on Article 153 of the federal constitution which mentions the special position of the malays. Please note that there is no mention of the words 'special privileges' or 'special rights' in the constitution.

For too long, there has been a lack of understanding of what our forefathers had in mind when they included this clause in our much talked about social contract. To gain a better understanding, let us take a trip back in time to 1957 to actually visualise the scene then.

In a scenario where the immigrant Chinese and Indians were seeking citizenship rights in Malaysia, it is reasonable to presume that they would have had to understand and acknowledge the difficulties faced by the majority malays.

And this is where the meaning of the words 'special position' comes into focus. What did our forefathers mean by the special position of the malays? Did they mean that the malays would enjoy a higher status than all the other races? Did they mean that the malays would have special rights and privileges in perpetuity?

If this is what our forefathers had intended, then our constitution would have mentioned this specifically. However, the constitution or social contract does not say so.

What then, could the words 'special position' mean? It is reasonable to infer that our forefathers were concerned first by the fact that the malays were left behind economically despite being the indigenous majority in the country.

Secondly, they were concerned by the fact that, despite being immigrants, the Chinese and a small segment of the Indian community were relatively much better off.

The clause was therefore more so of an acknowledgment by the non-malays of the disadvantageous economic situation of the malays. The consideration given by the former to the latter when entering into the social contract for citizenship rights was agree to provide some measure of support for the malays to improve their economic standing.

If our forefathers had meant for these preferences to last in perpetuity, then there would not have been a request for a review in 15 years.

When I see the compulsory requirement for non-malay companies to hand over a certain portion of their equity to the malays for no input at all, I am tempted to ask: Is this what our forefathers had in mind? I can go on listing the abuses forever because there are plenty of them.

It is intriguing to hear senior BN and Umno leaders repeatedly asking the people to adhere to the social contract. What contract they are referring to? It cannot be the federal constitution. It is most probably some contract that they have entered into unilaterally without the agreement of the non-malays.

So it seems to be incorrect to firstly equate the words 'special position' with 'special rights and privileges'. Secondly, it also seems incorrect to suggest that the malays have special rights and privileges in perpetuity and therefore, that they have a higher status than everyone else.

The non-malays only agreed to allow them preferences over the others for a finite period of time. It has now been almost 50 years since independent but has such a meaningful review of those preferences taken place at all? Absolutely not.

In fact what has happened is that successive BN governments, dominated by Umno, and especially after the 1969 tragedy, have taken the liberty to very liberally interpret Article 153. This has led to the wholesale abuse of the consideration provided by the non-malays in 1957 for their citizenship rights.

It seems to me that the real social contract of 1957 was torn up long ago by the BN government with the way in which the NEP was implemented from the 1970s onwards.

To me, the real social contract of 1957 has long been dead. I hope the day will come when the people of Malaysia in the true independent spirit will make it live again.

Then perhaps, we would not have to spend hundreds of millions ringgit on nonsensical projects like the National Service to inculcate unity amongst the races.

aston said...

If you guys are expecting moron Khairy to apologise - you can forget about it. Numbskulls only react and ask pope to apologise over remarks and they are willing to kill over it.

And here we have one dumb oaf whose mouth moves faster than his brain. I wonder if this is what they learn from Umno because we have seen so many moronic Umno members who speak so fast that their own brains can't digest.

Top 5 Umno no brain members.

1. Badawi
2. Hisham
3. Khairy
4. Najib
5. Nazri

christian said...

let's cross our fingers and pray for namewee, pray for those who said want to vanish them to show some mercy, pray for our nation and community, pray for blogger, pray for everything that is make sense to you.

For Malaysian (Malay)
For those who look this issue at only one perspective, you are living in 3D world, why you can't just try to look at different perspective? If you can't think of any, why not you find a chinese and discuss?

For Malaysian (Chinese)
We need to stay strong and united and do something for our community, our government, our nation. We still love malaysia, we still love malay, we are loving everyone that's no ethical error / racial discrimination in this country.

For Malaysian (Indian)
You might be the third party, you are not. Please be with us if you see this message. Be with us means not staying together with chinese or malay, together means we are assisting each other, "help" the government, "help" our country's leader, "help" our community, towards a better future with "minimal" racial discrimination.

PS: I'm wonder if the "author" is malay, what's the consequences will be... kill by its nation? sue by its nation? or "protected" by its nation?

But i do know the consequences for a chinese... let's see what will it be...

Let's cross your finger now...

yuking said...

The issue of vernacular primary schools has little to do with national integration. The medium of instruction doesn't matter. The biggest issue of vernacular primary schools is simply that the quality clearly points to the failure of Umno-led BN government, the legitimacy of the very philosophies and policies particularly its hegemonistic malay agenda.

If the vernacular primary schools are allowed to expand, clearly the percentage of malays in these Chinese primary schools would expand striking at the heart of the malay agenda. It would increase integration but not the malay agenda.

There is no proof that different medium of instruction decrease national unity. What would decrease national integration would be if they thought different philosophy - and for example - religion based schools. Even military schools have been shown to breed disintegration of its students from the larger population.

The idea of teaching Mandarin and Tamil to attract non-malays to national schools is a non-starter. Firstly, again the medium of instruction is a low low issue compared to the quality of education, secondly, there is already a severe shortage of Mandarin and Tamil teachers that national schools would never be able to do even a half-past-six job of it.

Thirdly, so long as Islamization of national schools is not stopped in its tracks, non-malays would always avoid it, simply because learning is just harder in a marginalized uncomfortable environment.

Vernacular schools are allowed to continue as it is simply because removing it would be perceived and rightly so, as eroding the citizen rights of non-malays, i.e. the very right of education - the only upward mobility tool the non-malays has. Non-malays second class citizenship will become third class with things like further Islamization of this country.

The issue of vernacular schools is not about national integration, it is about hegemonistic malay agenda. The fact it is an issue points to heart of our national problem.

law man said...

The special position of the malays as prescribed under Article 153 of the Constitution is limited in scope to only the reservation of reasonable quotas in these 3 sectors: public services, educational places and business licenses.

Hence, the present rampant racial discriminations practiced on almost every facet of our national life are mostly violations of the Constitution. Examples of these violations are:

(a) Racial discrimination in the appointment and promotion of employees in publicly funded bodies, resulting in these becoming almost mono-raced bodies. These bodies include: the police, civil service, army and various semi and quasi government agencies.

(b) Imposition of compulsory share quota for malays in non-malay companies.

(c) Imposition of compulsory price discounts and quotas in favour of malays in housing projects.

(d) Completely lop-sided allocation of scholarships and seats of learning in clearly unreasonable proportions that reflect racial discriminations.

(e) Blanket barring of non-malays to publicly funded academic institutions (that should include the Mara).

(f) Barring of non-malays from tenders and contracts controlled directly or indirectly by the government.

Our Constitution provides for only one class of citizenship and all citizens are equal before the law.

The presence of Article 153 does not alter this fact, as it is meant only to protect the malays from being "squeezed" by other races by allowing the reservation of reasonable quotas on certain sectors of national life.

However, this Constitution has now been hijacked through decades of hegemony of political power by the ruling party to result in the virtual monopoly of the public sector by a single race.

The ensuing racism, corruption and corrosion of integrity of our democratic institutions have brought serious retrogression to our nation-building process in terms of national unity, morality, discipline and competitiveness of our people.

San said...

Never in the entire history of Malaysia that its citizens feel so hopeless for having such a hypocrite sleepy prime minister! Time to vote Umno out in the coming election!

vokoyo said...

I wish to point out that the Orang Asli, not the malays, are the original inhabitants of Malaysia. Most of the malay Malaysians came from Sumatra and other parts of Indonesia. They only migrated here much earlier than the Chinese and Indian Malaysians. It does not mean they deserve privileges or rights just because they were the pioneer immigrants.

It is true that there have been abuses under the name of malay special rights and it is the duty of the malays in particular, and all Malaysians in general, to stop it so that the rightful malays get their rights, and the non-malays get their rights as citizens of this country.

It is a sad thing to say, but I do believe the main thing that is holding back malays is not the Chinese or the Indians, but the malays themselves. That is why Badawi and Mahathir have been quoted as telling to throw away crutches and work hard to face the challenges of globalisation.

The malay and others of the same mind should learn to stand on their own feet rather than claim for special rights and privileges. The world is becoming globalised and if they don't change their attitude, they will only become beggars in their own country.

As for the malays who insist on hiding behind the veil of malay special rights - you have lost the respect of non-malays a long time ago.

We also suspect that the current situation will, unfortunately, get worse if no action is taken now. Why? Because our kids in school hardly mix with each other. They will grow up with little understanding of their fellow Malaysians, and with the suspicions that exist, it will be worse.

The truth of the matter is that polarisation in Malaysia is caused by the discriminatory practises of the government - especially after the NEP - rather than vernacular education.

The NEP is upheld for the rich and not the poor in Malaysia.

Whether we admit it or not, the problem is that the special rights and privileges given have now resulted in only a selected few malays getting richer and richer. The bulk of the malays, especially in the rural areas are not benefiting from the system.

Poor people are poor people, rich people are rich people - no matter which race they come from.

The poor in Malaysia must be served but I am sure all taxpayers feel that this should be done in a manner which is blind to age, ethnicity, gender and religion.

What is wrong with extending help to all deserving citizens based on merits and needs regardless of race?

The Malaysia problem is that rich do become richer. And because of the political system, the players are the same.

Out of control - this is all I can say about any type of enforcement and the level of corruption in Malaysia. No idea what Badawi has done in his four years in office but judging from the ground, I guess nothing much.

If you have ever heard of the simple saying, "Give a man a fish, he eats for a day, teach him how to fish and he eats for a lifetime." you will realise that many non-malays have learned how to fish but the government is still handing out fishes to the malays. One day the fish will run out.

If you want to say discrimination is here in the US, yes, of course it is. Can you name a country where it doesn't happen? But let me tell you one thing - if you go looking for it, you will find it. But in Malaysia, you don't have to go look for it because it seeks you out, slaps you in your face every which way you turn, and is sanctioned by law!

Official figures have more than one million Chinese Malaysians emigrating over the past 25 years. Why did they emigrate? I am sure the government knows.

For most professionals, living abroad has its own ups and downs. But you get dignity, fair treatment and respect for your ability. You get a voice too. And ears to hear you.

Brain drain by the tank-loads is what we get. Every single year, Malaysia loses people who could potentially contribute to the country immensely.

So malay, you may keep your rights and perpetuate them. Such things are archaic. Who loses in the end? Your country, which should have been a first world one by today.

I sympathize with those that have benefited from the NEP, but the bad news is that the price he pays for his progress is much higher than what he pays for his benefit.

These special rights and privileges were once a necessity for them to move forward. Today, after many decades, they find themselves still standing in the same place.

It is a shame that our history has been constantly twisted so that our younger generation has no understanding of Malaysia's foundation and its true aspiration.

It is arguable that if not for the contributions of the Chinese and Indian Malaysians who helped in the development of this country tremendously, Malaysia would probably be in same category like Indonesia or the Philippines, if not worst.

To improve the malays lot, more have to be made to work in private companies where competition is real and what count is your ability. If special rights only help malays to become government servants, then all the more reason not to invoke special rights.

But of course, the present ruling elite drunken with wealth, will continue to fight this dream to ensure that Malaysia is kept divided so that BN can continue to rule.

Alternatively, Malaysians may begin to realise the dream of a new Malaysia.

The bitter truth is that the majority of this nation don't see the need to change things yet and until then, we can do little about it.

The bottom line with present day globalisation is this: compete on a level-playing field or you will lose. Plain and simple.

堕落掌橱 said...

你回来的话小心坐牢做到生痔疮

Anonymous said...

馬來西亞的政府到底在搞什麼!
那個萊士雅盯是白痴嗎?
對媒體放話8/31前只要明志道歉就不追究,
結果道歉後跳出來說要繼續查辦的也是他...
馬的,沒有媒體可以做一則他說法兩極的新聞嗎?
標題就叫『雙重人格也可以當文化部長!?馬來西亞官員的人格素養令人擔憂!!』

Anonymous said...

One way to save Namwee:- stop votting BN in the coming election so that the UMNO party will not get into the powerhouse!!

Ah Yee said...

To Anita Tahir / Malay friends

Thank you for your participation in this blog, and also your rational message. The politician said that the public wish legal action taken on Meng Chee (But I assumed that their mentioned is minority of Malays). If you think Malays are rational and willing to forgive Meng Chee (Although I don’t think this MV is racist if you are rational person), please try to deliver your message to your Malay friends.

Let’s all Malaysians (Malay+Chinese+Indian) tell the government this is not a big issue… don’t waste the time & energy on this topic,

In addition, there’s still plenty of job to work on corruption, robbery, snatch theft, murder, raping … etc

Anonymous said...

想請問在這部落格支持明志的各位,
我們有什麼具體的行動可以支持他或幫助他嗎?
有沒有哪位自認有能力的網友能夠發起一個保護明志的組織,
我們不要有黨派色彩,
就做自己認為對的事,
否則我每天只能在這裡亂吼,
都覺得自己好無力...

Ah Yee said...

Reference: http://www.malaysiakini.com/news/71232

不过,马哈迪也劝告部落客在下笔撰写时要小心,避免引发负面的宣传。

“有些部落客使用肮脏、粗俗和进行人身攻击,包括猴子、猴子。。。人们会因此而反应说这些部落客是谁?没用的人!去读主流媒体吧。新海峡时报将会告诉你真相。”

> He is right, if our message is negative, racist or vulgar words. How do others think on us? We are rational, and we wish this problem can be solved in rational. Vulgar words and racist messages are not encouraged, please! We are here to help Namewee.

你同學的學弟 said...

作好最壞的打算~
準備好抗辯的行動~
上面哪班極端宗教分子(恐怖分子?)
不會那麼輕易放過老大你的。

不要被恐嚇的壓力屈服!

期待你下一部的好作品!!

Blake said...

In a free country, we shouldn't be afraid of showing our point of view. But sadly, Malaysia is still not there yet. I dont mean that being free means being free of responsible, or free to insult, but free to express opinion while respecting individual.
When I saw the remixed version of Negaraku, I didn't think it was insulting our country, but someone showing his love in his own way.
I am pretty sure alot of us wanna say something about the darker side of our country, but we choose to stay quite. Namewee on the other hand, speak out... or rather sings out. For his courage and his love of his country, I respect and applaud him.
Now, for the sake of his family, he is making a public apology for something... in my opinion...not wrong. Something which is politically incorrect doesn't make things wrong.
Those who wanna harm or even kill him or his family, should really start using their brains... if they have one. There is no place for extremist in this world.
I going to Taiwan soon, if u need Maggi Mee let me know.Take care!

Ah Yee said...

Reference: http://www.sinchew-i.com/commentary/index.phtml?sec=9

漫漫半個世紀,政治一直左右著我國教育事業的發展,讓教育回歸教育,終究是我們一個遙遠的夢 - Agreed ..

讓教育回歸教育
updated:2007-08-16 18:47:37 MYT

馬來西亞華文獨立中學是政治壓力下被迫誕生的產物。自1957年12月18日,新山寬柔中學率先拒絕改制,宣佈“獨立”起,近半個世紀來,國內60所獨中就一直自力更生,在學歷不受政府承認的困境中艱苦求存。

49年過去了,3天前教育部長希山慕丁突然宣佈教育部原則上同意聘請華文獨中生到國小教導華文,迎來一片歡迎之聲。但在欣慰之中,華社還須保持警惕,並在警惕中保持冷靜,理性的思考獨中未來的方向。華社必須看清一個事實,即獨中在1999年欣喜“添丁”之後,已經7年“不育”,仍然守在60+1的格局;而獨中學歷何時才能受到政府的正式承認,不僅還前路迢迢,也困難重重。


是時候了,華社應與朝野華基政黨取得共識,把爭取政府承認獨中學術水平,並在雙方認可的方案下承認獨中統考文憑,列為我們未來5年的共同議程。儘管爭取的道路荊棘滿途,但我們只有前進,沒有後退的道理。

經過了幾十年艱苦的奮鬥,我國華文獨中的學歷已經受到數十個國家超過500所大專院校的承認。獨中生大量流向海外留學,雖然是一種無奈的選擇,但立足大馬,走向海外,反而磨礪出獨中生獨有的人文氣質和傲骨,也為大馬打開了一扇看世界的窗口;而學成回國的獨中生,不少在科技、醫藥和文教領域都表現突出,更為創造國家經濟的榮景,作出了巨大的貢獻。這一切一切,都是不爭的事實。

政府過去一直無視華社的共同呼聲,不承認獨中文憑,但卻阻止不了全世界都承認獨中的學歷。在全球化的今天,爭取人才已成為各國加強競爭的必要手段,如果政府選擇繼續讓大批獨中人才外流,那是國家的損失。我們希望政府信守國家要招攬人才回流的承諾,切莫基於“政治正確”的考量,而讓準備獻身國家社會的獨中生繼續感嘆:“我愛祖國,可是祖國愛我嗎?”

我們相信教長欲大刀闊斧改革國家教育事業的決心,也對未來的國家教育發展大藍圖充滿了期許,但我們必須再三強調,如果沒有華文獨中的參與,教育藍圖將永遠好像缺了一個角,是不完整的。大馬華社永遠不可能放棄華文教育,維護華小,發展華文獨中,走向華文大專之路,已是華社最堅定不移的共識。我們希望政府瞭解這一事實,並基於理性思考,理性包容的治國原則,和華社達致理性的妥協,使妥協、務實、穩定、和諧、多元、包容,成為國家教育政策的核心價值。

我們瞭解,在教育問題上,政府和華社還存在著巨大的落差,例如教長指現有一些華文獨中還在艱苦經營,因此增建獨中的建議不合邏輯,便與華社的意願背道而馳。華社並不否認一些獨中處於艱苦經營處境的事實,但一些地區迫切需要設立獨中,也有條件建立獨中,也是事實。何況文憑不受承認,是獨中爭取學生的一大障礙。所以,若政府真心誠意要協助獨中,何不乾脆就承認獨中文憑?

我們認為,承認獨中文憑不僅不應成為政治議題,更不應被種族化,讓教育回歸教育,是政府必須勇敢踏出的一步。

當然,在現階段,華文獨中也應積極進取,質量並重,突破局限,尋找新的定位。獨中作為收費中學,一定要辦得比免費國中更加出色,而且更有特色,並以更加亮麗的表現,爭取更大認同,因為唯有強化未來的競爭力,才能讓更多的家長選擇獨中,把孩子送入獨中就讀。

國內的政治氛圍吊詭,政策時緊時松,小開放是否意味大開放的好日子可能來臨,我們難以捉摸,只能審慎樂觀地繼續“聽其言,觀其行”。但契機稍縱即逝,政府和華社理應捉緊機會,解決已經困擾了我們半個世紀的教育問題,停止在教育問題上糾纏不清,繼續進行無謂的內耗;否則,即使再多半個世紀,我們也將繼續感慨:人家的教育事業已發展至宏偉規模,我們卻還在原地踏步,爭論源流的問題!

漫漫半個世紀,政治一直左右著我國教育事業的發展,讓教育回歸教育,終究是我們一個遙遠的夢。 (星洲日報/情在人間•作者︰林明華•言論不代表本站立場‧2007.08.16)

Ah Yee said...

Stupid Policy....

Reference: http://www.nanyang.com/index.php?ch=7&pg=10&ac=760931

违例15次从未缴传票 肇祸司机没被扣分 2007/08/16 18:12:23
●南洋商报


(吉隆坡16日讯)长巴坠山沟的肇祸司机罗基占虽然拥有15项触犯交通条例的纪录,但由于他从来没有还过有关传票和出庭,所以他并没有在扣分制度下被扣分,而且也未列入陆路交通局的黑名单之中。

Ah Yee said...

明志只唱出事实, 他且比喻为辱骂 (纳兹里:我很想问一问冠英,如果我说他是杂种,这样有没有问题?)。 你说, 谁比较过分?

一派胡言乱语!

Reference : http://www.nanyang.com/index.php?ch=7&pg=10&ac=760933

纳兹里也不认同民主行动党秘书长林冠英指人民可自由表达内心感受的论点,因为言论自由也有限度的。

“我很想问一问冠英,如果我说他是杂种,这样有没有问题?我不认为那是好的。所以言论自由总有限度的。再者,此事件(黄明志改编国歌)是我们所不能妥协的。”

他指出,黄明志一旦回国,就应该针对他的所为作出解释。如果他不回国,相关的负责单位就会研究现有的法律,包括根据引渡法令,采取进一步的行动。

Anonymous said...

This what makes Malaysia a hypocrite... are we not a democratic country? Shouldn't the government listen to its people? But no, it appears that again and again that our government choose to silence its people. They have been hiding all the problems in their closets and hoping/praying 5 times a day that the people won't care.

Hoping that everything will go well forever... but seriously does the world history tell you that you can keep the world from what the people really want? No dictators last forever even if the leaders change but the people will eventually overpower the ideals even if it comes to force..

Malaysia needs to grow up and if it wish to survive and truly believe in peace and harmony, then the head must first believe in equality and listen to the people's needs. Stop being a hypocrite and blame it on a young man who is just trying to voice out his needs as a Malaysian.

Anonymous said...

星洲日报/情在人间?作者:郑丁贤2007.08.15
封杀了黄明志,删除了网上的MTV,并不会把这种“国家印象”给删除掉。

相反的,很多的不满和反弹都会跟著来,更多的“黄明志”也在制造中。

黄明志歌曲中所描绘的马来西亚形象,不会因此而改变;反而会有更多人置问说,如果黄明志伤害了一些人而道歉,为什麽许许多多的政治人物,发表了更激烈和露骨的言论,却从来不需要道歉?

星洲日报/夜雨晨风•作者∶郑丁贤•2007.08.16饶舌歌本身,就是一种对社会现象的倾诉,也是对权力的抗议。

美国黑人70年代,从牙买加和西非的黑人文化中,发掘了饶舌歌曲。

黑人感觉自己在美国主流社会中,遭到歧视和不公对待,於是通过创作大量饶舌歌,表达不满。

所以,全球最火红的饶舌歌星,都是来自美国;美国的饶舌天王,都是黑人。

作为少数民族,也够委屈的,但是满肚子的苦水,也要有个排泄的方式;否则积在体内,变为坏水和毒水,那会搞坏肚子要了命。

黑人的牢骚,就随著饶舌歌到处唱;几十年来,没出过问题,没听说有歌曲被禁,或是歌者被对付的。

通过饶舌,黑人反而有个宣 的管道,排放了情绪,也舒解了压力。所以,美国国内种族问题趋缓,饶舌歌有很大的贡献。

在台湾,一个亚洲国家中,比较容易接受美国文化影响的地区,年轻人也爱rap。

黄明志不该去台湾,学到了饶舌文化;结果替自己惹了麻烦。

如果他父亲把他送到新加坡,在那麽乾净的国家,他肯定会很乖,也不会受到饶舌的污染。

那时,他只会唱Majulah Singapura,而不是甚麽negarakuku了。

Anonymous said...

我很想问一问冠英,如果我说他是杂种,这样有没有问题?我不认为那是好的。所以言论自由总有限度的。再者,此事件(黄明志改编国歌)是我们所不能妥协的。”


Hi Nazri,
Did u know that any criticism must be supported by facts.

Anonymous said...

[Q]我很想问一问冠英,如果我说他是杂种,这样有没有问题?我不认为那是好的。所以言论自由总有限度的。再者,此事件(黄明志改编国歌)是我们所不能妥协的。”


Hi Nazri,
Did u know that any criticism must be supported by facts.[Q]

Apparently, Nazri is brainless to ask 冠英 such question. 冠英 should LOL at him. Memang tak ada otak...LOL

Anonymous said...

namewee , u kena tipu lah
蔡细历penipu
马华penipu
纳兹里:轮不到马华决定宽恕
apa guna nya MCA
satu orang cina kena attact
MCA pun tiada kuasa
pun tak dapat tolong dia orang yg lemah(???)
orang cina di Muar , kamu mesti mau tolong namewee (anak muar yg berani), jangan unti 马华
Johor punya orang cina , jangan unti 蔡细历

Anonymous said...

Kami adalah rakyat bagus, election comings soon, we will do the same to them like how they treat you!!!

Anonymous said...

"bocor" case is insulting not only the woman in Malaysia. It insults all the woman in the WORLD..include his mother. How come Government does not take legal action to punish him? He is adult and he is member of Parliament.

Malayman said...

Negaraku menrujuk kepada siapa? Negaraku hanya untuk malaysia?

Bagaimana pula jika tajuknya menjadi Negaraku Malaysia. Di manakah Negaraku? Negaraku di mana-mana sahaja. Tiada nama selepas Negaraku dan di mana-mana sahaja adalah Negaraku. Hanya Negaraku sahaja.

Ketika hari sambutan kemerdekaan sahaja hanya akan tersebut nama Malaysia tetapi dalam lagu Negaraku tiada nama Malaysia.

How sad. Think about it. Hanya MALAYSIAKU GEMILANG sahaja yang kedengaran masa kini.

Anonymous said...

明志....你道歉了也没用....他们要告你了!!我真的觉得你很冤枉啊!!还有马华的假惺惺的的政治人物,你们出尔反尔!!

Anonymous said...

fucking shit rais yatim.
at first he said,'apologize before merdaka day or we will make police report'
and then mingzhi apologized in blog and newspaper.
but now rais yatim says the investigation will be continued.

what the fuck?! rais yatim, is your words just shit??!
if yes, we will let u eat your "words" next election!!

Anonymous said...

http://www.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/8/17/nation/18614032&sec=nation

Anonymous said...

沒有必要回去送死! 我覺得如果有必要,可以尋求一些國家政治披護。 然後繼續以你的方式去表達馬來西亞的狀況,讓世界上每個人都清楚知道馬來西亞的狀況。 讓世人都知道馬來西亞政府的貪婪與無能! 抱著我不入地獄,誰入地獄的心態, 有朝一日你一定會被提名諾貝爾和平獎! 你沒有做錯,不需要道歉。 他們也不能對你的家人做些什麼, 如果真的對付你的家人的話, 那我相信會有很多正義的聲音。 我在此支持你! 加油哦!

Anonymous said...

WHERE IS THE ACTION AGAINST TO POSTING IN KPMU?????

DOUBLE STANDARD!! DISCRIMINATION

http://www.kpmu.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=129


Action Against UMNO Supporters' Website?
As mentioned in my previous post, I lodged a police report on a highly seditious and incendiary article posted only by Kelab Penyokong Maya Umno (KPMU). This has also been reported in Malaysiakini today.

The whole point of the article was to insinuate and accuse the fact that Raja Petra Raja Kamarudin was not a true Muslim but instead a closet Christian, but in doing so proceeded to hurl various hurtful, unfounded and grossly insulting remarks with regards to Christianity and its believers.

Raja Petra himself have responded to the article by rightly pointing out that if KPMU, whom Raja Petra accused of being the Cyber Troopers engaged by UMNO, has a bone to pick with him, then pick the fight with him, and not go one to hurl uncalled for insults using coarse language at others, including his family members and the Christian community.

I urge the Kelab Penyokong Maya Umno boys to play fair. Call me a swindler, someone who runs away to Thailand to secretly marry the Sultan’s daughter, gay, sex pervert who shags animals, male prostitute, gambler, mother-fxxxer, or anything at all you so wish. I can take it.

I appeal to the Kelab Penyokong Maya Umno boys to be a bit more sensitive to the feelings of Christians. By all means engage Malaysia Today. But please spare the Christians.

While the "insulting Agung and Islam" case against Raja Petra lodged by UMNO has been incredulously based on comments left on his blog, in this case, the owners and editors of the site have published KPMU's article which is really a direct insult to a multi-racial and multi-religion Malaysians.

Hence we can only hope that the police will be equally efficient in calling up the Editor of KPMU, a Dato' Siddiq Akmal Ismail for interrogation within 2 days of the report being filed. So far, after a day, I've just been asked to make my statement at the Mutiara Damansara police post earlier this evening. (no

Like the cases of Malaysiakini in 2004 and Nathaniel Tan a month ago, their computers were confiscated, will the Police do likewise to KPMU since the hosting company is based in Kuching and the data centre is located in Telekom Malaysia?

For the police report, I've specifically taken the liberty of using the summary extracts compiled by 5xMom

Repot Polis Bertarikh 7hb Ogos 2007

Saya, Pua Kiam Wee, yang beralamat 55-M Jalan SS21/1A, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor, ingin membuat report mengenai laman web Kelab Penyokong Maya UMNO (KPMU) yang beralamat web http://www.kpmu.net.

Dalam satu rencana bertajuk 'Riwayat Raja Petra II' tanpa tarikh yang baru diterbitkan di laman web - http://www.kpmu.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=129, KPMU telah membuat tuduhan yang teramat menghina terhadap kaum beragama Kristian. Penulis, penyunting, penerbit dan pemilik laman web KPMU perlu ditahan polis dan disiasat atas undang-undang hasutan (Sedition Act).

Penyunting laman web KPMU adalah Dato' Siddiq Akmal Ismail.

Rencana tersebut menuduh bahawa Raja Petra Raja Kamarudin, pemilik blog “Malaysia-Today” bukannya beragama Islam. Sebaliknya dia beragama Kristian. Antara seksyen-seksyen rencana tersebut yang jelas tidak bertimbang-rasa terhadap penganut agama Kristian in Malaysia, dan akan membawa keadaan cemas dalam hubungan antara rakyat berbagai kaum, adat dan agama di negara kita, termasuklah:

Tuduhan bahawa Tuhan agama Kristian palsu dan tidak wujud:

“Ada jugak yang I dengar pernah nampak dia singgah ke gereja bersama dengan isterinya. Buat apa lagi? Dah tentu lah itu cara dia mengingati tuhan nya yang palsu tu.”


Tuduhan bahawa penganut Kristian adalah pemabuk:

“Biasalah kalau dah kafir tu, mestilah dia dengan arak tak dapat dipisahkan. Umpama orang mabuk yang mengantuk tidur dengan botol arak-araknya. Confirm la bangun pagi wain dah tentulah dalam gengamannya.”


Tuduhan bahawa penganut Kristian di Malaysia berniat menghapuskan kaum Melayu:

“Orang macam ni memang tak boleh di percayai. Manusia yang bertopengkan Islam sedangkan pada dasarnya jiwanya masih kristian dan cuba untuk menjatuhkan bangsa melayu.”


Tuduhan bahawa penganut Kristian adalah orang liar dan "deviant":

“Keturunan yang mengalirkan darah kristian dalam tubuh anak-anak,cucu-cucu serta semua generasi petra yang akan datang akan terus menjadi songsang.”
Tuduhan-tuduhan di atas langsung tidak berasas dan diterbitkan bertujuan menghina penganut Kristian dan menghasut perasaan sakit hati, marah, kecemasan dan menimbulkan ketidak-tenteraman antara rakyat Malaysia.

Pihak polis mesti memberikan perhatian dan tumpuan terpenting dalam urusan kes ini supaya kesemua pihak yang bertanggungjawab akan dibawa ke mahkamah secepat mungkin.

Siasatan terhadap Raja Petra Raja Kamarudin dapat dilaksanakan dalam masa yang singkat sekali, dua hari selepas satu repot polis yang diserahkan oleh pihak UMNO di mana Raja Petra dituduh menghina Agung dan agama Islam. Kami berharap supaya pihak polis akan bertindak dengan kecekapan dan kepantasan yang sama.

Salinan rencana KPMU ada dilampirkan bersama report ini.

Halaman web tersebut dikendalikan oleh Hive Hosting Sdn. Bhd., yang beralamat 9A Lot 539 Section 10 KTLD Rubber Road Commercials, Kuching, 93400. Syarikat tersebut bertelefon +60.82234588 dan berfaks: +60.82234588. Manakala, server laman KPMU berada di pusat data, Telekom Malaysia. Matlumat di atas boleh diperolehi dari laman http://whois.net, seperti yang juga dilampirkan dalam repot ini.
We look forward to the fair and just Prime Minister, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, who has preached responsibility in blogging, who is also the Internal Security Minister, to act without fear or favour.
Labels: Blogs, Censorship, Pak Lah's Administration
Read more!

posted by Tony P at 1:18 AM 15 comments links

Anonymous said...

静静的王族也看不过眼。。。。。。

加油吧!! 王子!!!

http://malaysia-today.net/blog2006/newsncom.php?itemid=7333

Anonymous said...

I am one of the Chinese Malaysians living in Malaysia for years.All I want to say is,whatever the government does some silly things to you,I will 100% stand behind you.

Anonymous said...

What are you afraid people? Are you afraid that if you do not vote BN your life will become jeopardy?
I think if you keep on voting for them, they will become more arrogant. Sooner or later, in this so called DEMOCRATIC nation, there will be no more citizen say, it's UMNO say... We have already lost the freedom of speech. What more do you wanna lose? freedom to act? freedom to express? freedom to vote? think about your future.
If you think that your vote doesnt matter, and BN is gonna win anyway, think again. Every vote matters. If in this electon we cant get 2/3 majority, at least get 1/2 majority. That would at least makes the leader think twice before acting so foolishly.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 887   Newer› Newest»